UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OĞULLARINA ZORLA SU İÇİRİRKEN ÖLDÜRDÜLER!

Mart ayında 11 yaşındaki oğullarının ölümüne sebep olduğu iddia edilen Ryan ve Tara Sabin teslim oldu.

OĞULLARINA ZORLA SU İÇİRİRKEN ÖLDÜRDÜLER!

11 yaşındaki oğullarını fazla miktarda su içmeye zorlayarak ölümüne neden olmakla suçlanan Colorado’lu baba ve üvey anne, Salı günü polise teslim oldu. Çift, birinci derece cinayetle, çocuk istismarıyla ve çocuk istismarı sonucu oğulları Zachary’nin ölümüne neden olmakla suçlanıyor.

Adli tıp incelemesinde çocuğun dört saat içinde yemek yemesine izin verilmeden dört kez 0.7 litrelik şişe dolusu suyu içmeye zorlandığı ortaya çıktı. Çift, yatağını ıslatma ve kötü kokulu idrar nedeniyle çocuğun günde iki şişe su içmesi gerektiğini düşünüyordu. Ayrıca çift ifadelerinde Zachary’nin yatarken çocuk bezi kullanmasını gerektiren bir böbrek sorunu olduğunu belirtti.

Ryan Sabin verdiği ifadede 10 Mart akşamı eşinden, oğlunun yeterince su içmediğine dair bir mesaj aldı. Eve vardığında ise oğlunun mutfakta bulan Ryan, çocuğuna suyu yavaş içtiği için geri çıkardığını söyleyerek suyu bir dikişte içmesini emretti.

Ryan, oğluna akşam yemeği yemeyeceğini ve yemek boyunca mutfakta kalıp su içmesi gerektiğini söyledi. Çiftin diğer çocukları yatağa gittikten sonra mutfağa giden baba, oğlunu yerde yatarken buldu. Zachary suyu içemediğini ve bacağında bir acı olduğunu söyledi. Yerde yatan oğlunu iki kez tekmeleyen Ryan, ayağa kalkmazsa onu daha çok tekmeleyeceğini söyledi. Ryan, yetkililere verdiği ifadede Zachary’nin kendisini defalarca yere attığını ve ona artık odasına gitmesi için izin verdiğinde çocuğunun öfke nöbetine kapıldığını söyledi.

Ryan, sakinleşmesi için oğlunu dışarı çıkardığını ve birkaç dakika sonra içeri getirdiğinde Zachary’nin yerde uyuyakaldığını söyledi. Çift, yatağa gitmesi için çocuklarını uyandırdığında Zachary’nin homurdanarak anlamsız sesler çıkardığını söyledi. Sabah 6:45’te oğlunu uyandırmak isteyen Ryan, çocuktan cevap alamadı. Olay yerine gelen yetkiler çocuğun öldüğünü söylediler.

Su zehirlenmesi olarak da bilinen fazla miktarda su içmek kişinin elektrolit dengesinin bozulmasına neden olur. Bu durum sodyum seviyesinde hızlı bir düşüşe bağlı ölüme yol açabilir.

St. Louis Çocuk Hastanesi’nden uzmanlar çocuklarda su zehirlenmesi semptomlarının genelde davranışlardaki değişiklikle kendisini göstereceğini belirterek “Çocuklar uykulu, dalgın ve dikkatsiz olabilirler. Görmede bulanıklık, kaslarda kramp, koordinasyon becerisinde zayıflık, solunum düzensizliği, kusma ve güçsüzlük görülebilir” uyarısında bulundu. Salı günü ilk kez mahkemeye çıkan çifti savunacak bir avukat bulunamadı.

Ölüm ilanında “Herkes tarafından seviliyordu ve kendine özgü kahkahasıyla, gülümsemesiyle, kitap ve okuma sevgisiyle, hayvanlara olan sevgisiyle hatırlanacak” yazan Zachary beşinci sınıf öğrencisiydi ve kardeşleriyle oynamayı seven bir çocuktu.

Son Güncelleme: 19.06.2020 15:12:00
ETİKETLERCİNAYET  SU