UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜST DÜZEY İSİMDEN İSTİFA KARARI

ABD'de Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Yasama İşleri Bürosu Başkan Yardımcısı Mary Elizabeth Taylor, Başkan Trump'ın Floyd olaylarındaki tutumu sonrası istifa kararı aldı. Taylor bu görevi yürüten en genç isim ve ilk siyahi kadın olarak biliniyordu.

ÜST DÜZEY  İSİMDEN  İSTİFA KARARI

ABD’nin Minneapolis şehrinde polis şiddetine maruz kalarak hayatını kaybeden George Floyd’un ölümünün yankıları sürüyor. Yaşanan olay ırkçılık tartışmalarını yeniden alevlendirirken, önce Minneapolis’te ardından ülkenin pek çok noktasında gösterilerin başlamasını tetikledi.

Binlerce kişi sokaklara dökülürken, ünlü isimlerden aktivistlere kadar çok sayıda isim de polis şiddetinin durması ve ırkçı ayrımcılığın bitmesi çağrısı yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın söz konusu süreçteki yönetimi de eleştirilerin hedefi oldu. Trump’ın Ulusal Muhafızları devreye sokmakla tehdit etmesi ve göstericileri ‘eşkıya’ olarak nitelemesi kamuoyunda tepki çekti. Bu durum Trump yönetiminin içinde de çatlaklara neden oldu.

Washington Post’un haberine göre Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Yasama İşleri Bürosu Başkan Yardımcısı Mary Elizabeth Taylor, Trump’ın Floyd olaylarındaki tutumu nedeniyle istifa kararı aldı.

‘DEĞERLERİME TERS DÜŞÜYOR’

Trump yönetimindeki en üst düzey Afro-Amerikan isimlerden biri olan 30 yaşındaki Taylor, “Hayatınızdaki bu tip anlar sizi değiştirir ve karakterinizi şekillendirir. Başkan’ın ırçılık karşısındaki eylemleri ve açıklamaları benim değerlerim ve inançlarıma keskin bir şekilde ters düşüyor” dedi.

Son Güncelleme: 19.06.2020 09:40:46