UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA İNSANLARI METEORA HAZIRLIYOR

Tüm dünyanın Coronavirüs’le savaşı bitti derken, ikinci dalga korkusu başladı. Duruma olumlu yönünden bakmaya çalışan bilim insanları ise bu durumun insanlığı Dünya'ya yaklaşması olası olan tehlikeli bir göktaşına karşı hazırladığı görüşünde.

CORONA İNSANLARI  METEORA HAZIRLIYOR

Bilim insanlarına göre Coronavirüs’le mücadeleye yönelik acil durum önlemleri, Dünya'ya hızla yaklaşan tehlikeli bir göktaşına hazırlanmamızı sağlayabilir.

Asteroitler konusunda ve acil durum prosedürlerinde uzmanlaşmış bilim insanları, insanlığın gezegeni savunmak için Coronavirüs’ten önemli dersler çıkarabileceğini belirtiyor.

Böylece pandemi, insanlığı bekleyen en büyük tehlikelerden birini önlememize ya da etkisini azaltmamıza yardımcı olabilir.

"İYİ BİR VAKA ÇALIŞMASI"

Uzay Kaşifleri Birliği Yakın Dünya Nesneleri Komitesi'ne başkanlık eden emekli astronot Thomas Jones, “Coronavirüs’ün, asteroit çarpışmasını engellemek isteyenler için iyi bir vaka çalışması olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İKİSİNDE DE ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

NASA'nın Gezegensel Savunma Sorumlusu ve Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi’nin (PDCO) program yöneticisi Lindley Johnson ise, pandemiyle asteroit tehlikesi arasında bazı paralellikler bulunduğunu belirterek, "Birincisi, elbette erken teşhisin önemi. Tehdidi ne kadar erken tespit ederseniz, önlem alma şansınız o kadar artar." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.06.2020 14:48:21
ETİKETLERcorona  coronavirüs  meteor