UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“TÜM TÜRKİYE'DE ZORUNLU OLMALI!”

Coronavirüs salgınında normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte 700'e düşen vaka sayısı yeniden artışa geçti. İkinci dalga endişesi yaşanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz” diyerek bir kez daha uyardı. Uzmanlar ise maske zorunluluğunun tüm ülkede uygulanması gerektiğini söyledi.

“TÜM TÜRKİYE'DE  ZORUNLU OLMALI!”

Türkiye, Coronavirüs’le mücadelede büyük bir başarı göstererek kısa sürede pandemiyi kontrol altına alabildi. Vaka sayılarındaki düşüş göz önüne alınarak 1 Haziran’dan itibaren normalleşme adımları atılmaya başlandı. Ancak özellikle seyahat yasağının kalkmasıyla, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde yoğunlaşan pozitif vakalar Anadolu illerine yayılmaya başladı.

Diyarbakır, Van, Ardahan, Bursa ve Konya gibi şehirlerde neredeyse sıfıra kadar inen vakalar, son birkaç günde tırmanışa geçti. Taziye ziyaretleri, nişan ve düğün törenleri bu tırmanışta büyük etken. Ancak en önemli etkenlerin başında maske takmayı ihmal etmek geliyor.

KOCA: TAKIYORMUŞ GİBİ YAPANLAR...

Uzmanlar Coronavirüs’le mücadelede maske takmanın önemine dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün attığı tweetlerle maskenin önemine bir kez daha vurgu yaptı. Koca, “Maske takarak, virüsten korunalım. Maskesiz dolaşanları, maske takıyormuş gibi yapanları uygun dille uyaralım.” dedi.

TAKMAYANA CEZA

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Coronavirüs önlemleri çerçevesinde maske takmanın zorunlu hale getirilebileceğini, maske takmayanlara ceza verilebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Tarık Yılmaz, da salgında artık vatandaşın da sorumluluk alma vaktinin geldiğini söyledi:

“Biz ya panik ya rehavet halindeyiz. Salgınla mücadelede artık vatandaşın da kendi sorumluluğunu alması gerekiyor. Aksi halde en yakınındakinin hayatına mal olabiliyor. Ayrıca ekonomik, psikolojik ve sosyal sorunlara yol açıyor. Yakınlarını hasta edebiliyor. Kurallara uymayanlara müeyyideler uygulanabilir. Örneğin bazı ülkeler hastalık bulaştıranları cinayetten yargılayabiliyor.”

Son Güncelleme: 17.06.2020 08:26:17
ETİKETLERcorona  coronavirüs  maske