UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘KENE ERKEN ÇIKARTILIRSA…”

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yol açıp ölümlere neden olan kene ile mücadele çalışmaları kapsamında, ilaçlama yapıldı. Konu ile ilgili bilgiler veren Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, "Kene tespiti yapılmış ise vücuda tutunan kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riski de o ölçüde azalacaktır." açıklamasını yaptı.

‘KENE ERKEN  ÇIKARTILIRSA…”

Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yol açıp ölümlere neden olan kene ile mücadele çalışmaları kapsamında, ilaçlama yapıldı.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan kene ile mücadele çalışmaları kapsamında, ilaçlama çalışması yapıldı. Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, son günlerde sayısı artan vakalara karşı tedbir almak amacıyla harekete geçtiklerini belirterek, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı bir hayvan hastalığı olmadığını söyledi.

Hastalık etkeninin hayvanlarda bulunmakla birlikte herhangi bir belirtiye sebep olmadığını ifade eden Karaköy, “Hastalık etkeni taşıyan kenelerin insanla teması durumunda, insanlarda hastalık görülmektedir. Hastalık özellikle havaların ısınmasına paralel olarak Mart-Ekim ayları arasında halk sağlığı için risk taşımaktadır.

Son Güncelleme: 15.06.2020 15:51:02
ETİKETLERSİVAS