UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİNGÖL VALİSİ AÇIKLADI!

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Ekinci, "Dinarbey ve Elmalı köyünde 10 ev yıkıldı. Yaralılar kurtarıldı, can kaybı yok" dedi.

BİNGÖL VALİSİ AÇIKLADI!

Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Deprem Erzurum’da da hissedildi. Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz." dedi.

Köy muhtarlarıyla sık sık telefon görüşmesi halinde olduklarını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Birkaç köyde 'ev çöktü' diye ihbar geldi ama bunlar içinde yaşam olmayan metruk evler. Oralara da arkadaşlarımız bakıyor. Bütün arkadaşlarımız jandarma, AFAD, 112 ekiplerimiz müdahale ediyor. İhtiyaç halinde ben de Çat ilçesine geçeceğim. Gerekirse Karlıova'ya da takviye yapacağız. Deprem Erzurum’da da hissedildi. Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz. Öncelikli kendi mülki hudutlarımızdaki yerleşim yerlerine müdahale edeceğiz. Eğer sorun yoksa hemen Karlıova'ya buradan ekipleri sevk edeceğiz."

BİNGÖL BELEDİYE BAŞKANI ERDAL ARIKAN:

"Hepimize geçmiş olsun. 17,24'te 5.7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. AFAD ekiplerimiz deprem bölgesine ulaştılar. Bingöl merkez ve Karlıova merkez ilçemizde can kaybı ve sıkıntımız görünmüyor. Ancak Dinarbey ve Elmalı köyünde 10 evin çöktüğü bilgisi var. Göçük altında olan vatandaşlarımzı vardı, kurtarıldı. Ölüm ve vefat haberimiz yok. Askeri bir karakolumuzun bir kulesi çökmüş, burada da göçük altından kurtarılan köy korucularımız var. Bir köy korucumuz göçük altından kurtarılmaya çalışılıyor. Diğer köylerimizden henüz bir bilgi yok, geldiğinde kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Karlıova ve Yedisu ilçemizde, burada yaklaşık toplam 30 - 35 bin bir nüfusa tekabül ediyor. Yaz aylarında yoğunluk artıyor, 40 bine yaklaşık bir nüfusa etki ediyor.  Durumları ağır bir vatandaşımız yok. Ama diğer köylerde ağır bir durum var mı yok mu önümüzdeki saatlerde sağlıklı bir bilgi verebilirim."

Son Güncelleme: 14.06.2020 18:54:36
ETİKETLERbingöl  vali  deprem