UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ HAVALİMANININ ÜÇÜNCÜ PİSTİ AÇILDI!

İstanbul Havalimanı'nda yapımı tamamlanan üçüncü pist, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, halka corona çağrısını yeniledi. Erdoğan, "Milletimize sesleniyorum, maske, mesafe, temizlik. Bunlara dikkat edelim. Bunlara dikkat edersek bu süreci çok kısa sürede atlatır ve normal sürece döneriz" dedi.

YENİ HAVALİMANININ ÜÇÜNCÜ PİSTİ AÇILDI!

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Havalimanımız bugüne kadar 65 milyon yolcuya hizmet verdi. Havalimanımız, yıllık 200 milyon yolcuya kadar geliştirilebilecek bir planlamayla inşa edildi.

İstanbul Havalimanı, 2023 hedeflerimizin sembollerinden biridir.

İstanbul Havalimanı’ndan dünyada ulaşılamayacak hiçbir önemli merkez bulunmuyor.

Havalimanı sayımız 26 iken bu sayıyı 56’ya çıkardık. Terminallerimizin yolcu kapasitesini 60 milyondan 318 milyona yükselttik. Sektörün cirosunu 3 milyardan 165 milyar dolara çıkardık.

Yurt dışında sadece 60 noktaya olan uçuşları 350’ye çıkarmayı başardık.

Yol ağımızı 6 bin 100 km'den 27 bin 200 km'nin üzerine çıkardık. Tünel sayımızı 83'ten 395'e çıkardık. Yollarımızı hızlı tren ağlarıyla örüyoruz.

Yol medeniyettir, su medeniyettir. Suyunuz yoksa medeniyetten bahsedemezsiniz.

“SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ADIM ATTIK”

İstanbul’a yaptığımız ulaştırma yatırımlarının her biri dünya çapında eserlerdir.

Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri gibi eserleri milletimizin hizmetine sunarak, bu kadim şehrin hayat damarlarının hep açık kalmasını sağladık.

Ulaştırma ve altyapı yatırımlarını kesintisiz olarak sürdürmekte kararlıyız.

Sağlık turizminde de bir adım attık. Yeşilköye uçaklar inecek oradan hemen yaya mesafede hastaneye geçecek. Bütün ileri teknoloji orada var.

CORONA ÇAĞRISI

Milletimize sesleniyorum, maske, mesafe, temizlik. Bunlara dikkat edelim. Bunlara dikkat edersek bu süreci çok kısa sürede atlatır ve normal sürece döneriz.

Son Güncelleme: 14.06.2020 17:29:15