UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

STARBUCKS'TAN TEPKİ ÇEKEN YASAK

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, çalışanlarına getirdiği Black Lives Matter (Siyahların Yaşamı Değerlidir) temalı kıyafet yasağının ardından, boykot çağrıları üzerine geri adım attı.

STARBUCKS'TAN TEPKİ ÇEKEN YASAK

ABD'de siyahi yurttaş George Floyd'un polis tarafından vahşice öldürülmesi üzerine başlayan ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor. Protestoların en önemli sloganlarından biri 'Black Lives Matter' oldu.

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, çalışanlarına "Black Lives Matter" (Siyahların Yaşamı Değerlidir) temalı giysi ve aksesuarlar kullanmayı yasaklamıştı.

Sosyal medyada Siyahların Yaşamı Değerlidir hareketini destekleyen Starbucks'ın çalışanlarına uyguladığı bu yasak büyük tepki çekti.

Şirket içi yazışmalar ortaya çıktı

BuzzFeed News'te yer alan habere göre, kahve zinciri çalışanlarına 'giyim kurallarını ihlâl ettiği' gerekçesiyle böyle bir yasak uygulama yoluna gitti. Şirket içi bir yazışmada yazıldığı iddia edilen ihlâl gerekçesi ise "politik, dini ya da kişisel bir sorunla" ilgili aksesuarlara yönelik yasak olarak gösterildi. Sosyal medyada başlatılan kampanyada, birçok kişi Starbucks'ı boykot etmeye çağırdı. Birçok ünlü ismin de katıldığı boykot çağrısında #BoycottStarbucks etiketiyle çok sayıda paylaşım yapıldı.

Son Güncelleme: 14.06.2020 08:56:55
ETİKETLERstarbucks  kahve  yasak  boykot