UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAHKEME KARARINI VERDİ

Helin Avşar’ı tehdit edip evini gözetleyen şahıs mahkeme sonrası psikolojik tedavi gördü. Serbest bırakılan Ömer Akbaba, kontrol altında tutulacak

MAHKEME KARARINI  VERDİ

Hülya Avşar'ın kardeşi Helin Avşar, kendisini rahatsız edip gözetlediğini ileri sürerek Ömer Akbaba'dan şikayetçi olmuştu. Avşar, "Mahalledeki şarküteriye beni sormuş ve 'Onunla görüşeceğiz, beni işten kovdurttu, ekmeğimle oynadı, hesabımız bitmedi' şeklinde tehditler savurmuş.

Sabah’ın haberine göre; Bu kişiyi evimi gözetlerken gördüm" demişti. Mahkeme, en son 10 Kasım 2017 günü akşam s18.00 sıralarında Avşar'ın evini gözetlerken fark edilen Akbaba'nın, dört ay süreyle Helin Avşar'a yaklaşmamasına karar vermişti. Savcılık ise, şikayet üzerine Akbaba'ya tehdit ve kişilerin huzurunu bozma suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ömer Akbaba hakkında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nce bir rapor sunulmuştu. Raporda, 'atipik psikoz' denilen psikiyatrik hastalığın etkisinde olduğu tespit edilen Akbaba'ya ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmişti.

Mahkeme, Akbaba hakkında güvenlik tedbiri uygulanmasına, koruma ve tedavi amaçlı yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasını hükmetmişti.

Tedavinin ardından hastane, mahkemeye Akbaba'nın tehlikeliliğinin önemli ölçüde azaldığını bildirdi. Mahkeme, Akbaba'nın serbest bırakılmasına karar verdi. Ancak Akbaba, 5 yıl süreyle ve 6 ayda bir, Devlet Hastanesi, Üniversite Hastanesi Psikiyatri Kliniğine ya da bölgesindeki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tıbbi kontrol ve takibine devam etmesine hükmetti.

Son Güncelleme: 13.06.2020 12:47:24
ETİKETLERhelin avşar