UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

COVİD-19 TEDBİRLERİ… "MARKET İÇİ YOĞUNLUK TESPİT SİSTEMİ"

Gaziantep Valiliği, yeni tip Coronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında "market içi yoğunluk tespit sistemi" uygulanmasının hayata geçirileceği bildirdi

COVİD-19 TEDBİRLERİ… "MARKET İÇİ YOĞUNLUK TESPİT SİSTEMİ"

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Davut Gül başkanlığında bir araya gelen İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, olağanüstü toplanarak, gündemindeki konuları ele aldı.

 

AA'nın haberine göre, sosyal izolasyonun sağlanması ve içeride kalabalık oluşmasını engellemek için "market içi yoğunluk tespit sistemi"nin uygulama kararının alındığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

 

"Marketlerde müşterilerin giriş ve çıkışları için kullandıkları iki ayrı kapısı olanlarda uygulanacaktır. Ayrıca müşteri giriş ve çıkış kapısı aynı olan ancak 250 metrekare ve üzeri alana sahip olan marketlerde de müşteri giriş ve çıkış kapıları ayrılarak sistem kurulacaktır. Market içi yoğunluk tespit sistemi iş yerinde çalışan personel ve müşteri dahil 10 metrekare 1 kişi olacak şekilde ayarlanacaktır. Müşteri giriş kapısına, market içerisindeki doluluk oranını anlık olarak gösteren dijital gösterge temin edilecektir. Sistem, market içi doluluk oranı yüzde 100'e ulaştığı anda müşteri giriş kapısının otomatik olarak kapalı hale getirilmesine ve bu durumun market içi ve dışına anons edilerek müşterilere bildirilmesine sahip olmalıdır."

Kurulacak sistemin, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün tebliğinden itibaren en geç bir ay içerisinde uygulamaya geçileceği kaydedildi.

Son Güncelleme: 12.06.2020 15:48:30
ETİKETLERuçankuştv  corona  market  sistem