UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GENÇ KIZ İLK KEZ KONUŞTU

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi dünya çapında protestolara yol açmıştı. Olay anının videosunu çekerek protestoların başlamasına sebep olan genç kız konuyla ilgili olarak ilk kez açıklama yaptı.

GENÇ KIZ  İLK KEZ KONUŞTU

Siyahi George Floyd ABD’nin Minnesota eyaleti Minneapolis kentinde polis memuru Derek Chauvin tarafından boğazına baskı uygulanması sonucu nefessiz kalarak hayatını kaybetmişti.

HER ŞEYİ BAŞLATAN VİDEO

Tüm dünyaya yayılan protestoların başlamasına sebep olansa sosyal medyada yayınlanan ve hızla paylaşılarak viral hale gelen olay anı videosu olmuştu.

İşte o videoyu çeken ve yayınlayan 17 yaşındaki Darnella Frazier'ın fotoğrafı ilk kez basında yer aldı ve genç kız avukatı aracılığıyla konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

OLAYI GÖRÜR GÖRMEZ KAYDETMEYE BAŞLAMIŞ

17 yaşındaki Frazier olayın yaşandığı dakikalarda 9 yaşındaki kuzeniyle birlikte bir yemek mağazasına gitmek üzere yoldan geçiyordu.

Darnella'nın avukatı Seth Cobin Star-Tribune gazetesine yaptığı açıklamada müvekkilinin olay yerinden geçerken 4 polis memurunun siyahi bir vatandaşı yere yatırdığını gördüğünü söyledi.

Seth Cobin müvekkilinin olay anını videoya kaydedip Facebook'ta yayınlama cesareti olmasaydı bu korkunç gerçeğin ortaya çıkmayacağını ve polislerin hala serbest olarak aramızda dolaşacaklarını ifade etti.

GENÇ KIZ OLAY YERİNDEN AYRILMIYOR

Darnella Fraizer olay başladığı andan sonuna kadar olduğu yerden ayrılmayıp her anın kayıt altına alınmasını sağladı.

Genç kızın videoyu çektiği sırada kendi sesi de video görüntülerine yansıyor. 17 yaşındaki Fraizer videoyu çekerken bir yandan da "Burnu kanıyor", "Onu neden artık bırakmıyorlar?" ifadelerini kullanarak dehşetini ifade ediyor. Darnella videoyu çekmeye devam ederken olayı görenler yanlarına geliyor ve onlar da duruma müdahale etmeye başlıyor.

TOPLANAN KALABALIK POLİSLERE MÜDAHALE ETMEK İSTEMİŞ

Kaldırımda toplanan vatandaşlar polislere artık durmalarını, George Floyd'un kaldırımda hareketsiz kaldığını ve ölmek üzere olduğunu haykırıyorlar. Genç kızın çektiği video olay yerine ambulans gelen kadar sonlanmıyor.

"BEN KAHRAMAN DEĞİLİM"

Darnella Fraizer, yaptığı açıklamada "Ben kahraman değilim, kahramanlık yapmaya çalışmadım" diyor. Darnella'nın avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada "Ben bir lise öğrencisiyim, alışveriş merkezinde çalışan sırandan bir gencim" ifadeleri yer alıyor.

17 yaşındaki Daniella Fraizer tüm dünyayı ayağa kaldıran cesur hareketi için "Bu kahramanlık değil sadece doğru şeyi yapmış olmak" diyor.

Son Güncelleme: 12.06.2020 13:50:36
ETİKETLERgeorge floyd