UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TERMİNALDE ASKER UĞURLAMA ÖNLEMİ

Coronavirüs tedbirleri kapsamında AŞTİ (Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi)'ye sadece askere gidecek gençler girebilecek. Aileler terminali dışında kalacak.

TERMİNALDE ASKER  UĞURLAMA ÖNLEMİ

Coronavirüs salgını tedbirlerinin 1 Haziran tarihinden itibaren esnetilmesinin ardından birçok ilde tepki çeken görüntüler ortaya çıktı. Askere gidecek gençleri uğurlamak için çeşitli organizasyonlar yapan vatandaşlar, ne maske ne de sosyal mesafe kurallarına dikkat ettiler.

BAKANLIK UYARMIŞTI

Tepki çeken bu görüntülerin ardından dün, İçişleri Bakanlığı, asker uğurlamaları görüntüleri üzerine 81 il valiliğini bir kez daha uyardı.

Yapılan açıklamaya göre, bakanlıktan valiliklere gönderilen yazıda, Türkiye’nin, salgınla mücadelesinde gelinen nokta itibarıyla kontrollü sosyal hayata geçtiği, virüse ilişkin tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

Salgın riskinin halen devam ettiğine işaret edilen yazıda, yeni dönemde de maske, mesafe ve hijyen kurallarının hayati önem taşıdığı bildirildi.

Salgınla mücadelede tüm kesimlerin tedbiri elden bırakmaması gerektiğine dikkat çekilerek, özellikle toplu olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin salgın riskini artıracağı, bu tür faaliyetlerin hâlâ kısıtlama kapsamında olduğu anımsatıldı.

Son Güncelleme: 11.06.2020 12:10:33
ETİKETLERcorona  coronavirüs