UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AMELİYATI SIRASINDA DOLMA YAPTI

İtalya'da beyninde tümör bulunan 60 yaşındaki bir kadın ameliyata alındı. Ameliyatı sırasında ülkesine özgü zeytin dolması yemeğini yapan kadının görüntüleri tüm dünyada konuşuldu. Ameliyat sonrası açıklamada bulunan doktor, operasyonun 2,5 saat sürdüğünü ve başarılı geçtiğini belirtti.

AMELİYATI SIRASINDA DOLMA YAPTI

İtalya'nın Ancona kentindeki Riuniti hastanesinde uyutmadan yapılan beyin ameliyatı esnasında ismi açıklanmayan bir hastanın beyninin sol temporal lobundan tümör alınacaktı. Doktorlar, konuşma, hafıza ve vücudun sağ tarafını kontrol eden bu bölgedeki sağlıklı dokuların ameliyatta zarar görmesinin engellenmesi için bu yöntemi seçti.

Beyin cerrahı Roberto Trignani, Ansa ajansına yaptığı açıklamada, 11 tıbbi personelin yer aldığı, iki buçuk saat süren operasyonun 'çok iyi geçtiğini' belirtti.

Hastasının ameliyat masasında bir saat içinde 90 zeytin doldurduğunu ifade eden Trignani, "Bu, beyin fonksiyonları üzerinde çalışırken hastayı izlememizi ve hareketlerimizi kontrol etmemizi sağlayan bir yöntem" dedi.

Beynin görme, hareket veya konuşmadan sorumlu bölgelerini etkileyen tümörler gibi bazı nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmek için başvurulan, hasta uyanıkken yapılan beyin tümörü ameliyatı esnasında hastaya sorular sorulabiliyor.

İtalyan medyasıysa, 'Ascoli zeytinleri' olarak bilinen İtalyan yemeğini yapmanın çok karmaşık olduğunu, ameliyathanenin süreç boyunca bir mutfaktan farksız olduğunu yazdı. İtalya'nın Marche bölgesine özgü, geleneksel adı "olive ascolane" olan zeytin kızartması, içi terbiyeli etle doldurulmuş çekirdeksiz yeşil zeytinlerin un, yumurta ve ekmek kırıntılarına bulanarak kızartılmasıyla hazırlanıyor.

 

Son Güncelleme: 11.06.2020 10:56:05
ETİKETLERameliyat  beyin