UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ UYARDI!

Meteoroloji genel Müdürlüğü Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güney ve batısı ile İç Anadolu'nun kuzeyinde 20 ili kapsayacak şekilde kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Son dakika yapılan kırmızı kodlu uyarıda metrekareye 50 kilograma kadar yağış beklendiği belirtildi. Meteoroloji kuvvetli yağışın başlayacağı saati de bildirdi. Sel, su baskını, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgarın oluşturacağı olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ UYARDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın 3 bölge ve 20 ilde beklenen kuvvetli yağışa ilişkin kırmızı kodlu bir uyarı yayımladı.

Perşembe günü saat 11.00'da başlayacağı ve akşam 22.00'a kadar süreceği belirtilen kuvvetli yağış sırasında metrekareye 21 ila 50 kilogram arasında yağış beklendiği belirtildi.

Vatandaşların sel, su baskını, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji tarafından son dakika yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.06.2020 Perşembe günü Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat ile Samsun, Sinop, Zonguldak ve Bartın illerinin iç kesimleri), Marmara’nın güney ve batısı (Bursa, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın batı ilçeleri ve Çanakkale’nin doğu ilçeleri) ile İç Anadolu’nun kuzeyinde (Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Son Güncelleme: 10.06.2020 23:18:21
ETİKETLERmeteoroloji  sağanak yağış