UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN KOCA İLLERDEKİ VAKA DURUMUNU AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sıonrasında illerdeki vaka durumunu açıkladı.

BAKAN KOCA İLLERDEKİ VAKA DURUMUNU AÇIKLADI!

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınacak yeni tavsiye kararları için Coronavirüs Bilim Kurulu, saat 17.00’de toplandı. Kritik toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu.

İllerdeki vaka sayılarına da değinen Koca, "Özellikle vaka sayısının yüzde 60 oranında olduğu İstanbul'u biliyoruz. İstanbul, İzmir gibi illerimizde vaka sayılarının azaldığını ve bu illerimizde daha kontrollü olduğunu söyleyebilirim. Özellikle 1 Haziran sonrası Orta Anadolu ve Doğu Anadolu'da kısmi bir artış olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

İşte Koca’nın o açıklaması:

*Özellikle vaka sayısının yüzde 60 oranında olduğu İstanbul’u biliyoruz. İstanbul, İzmir gibi illerimizde vaka sayılarının azaldığını ve bu illerimizde daha kontrollü olduğunu söyleyebilirim. Özellikle 1 Haziran sonrası Orta Anadolu ve Doğu Anadolu’da kısmi bir artış olduğunu söyleyebiliriz.

*Diyarbakır’da son 3-4 gün bir yükseliş içinde, 100 vakaya kadar çıkan bir artışı görüyoruz. Burada genel bir artıştan öte, kültürel, sosyal ve nişan gibi etkinlikler sonrası artışın olduğunu görüyoruz.

*Buralarda özellikle filyasyon çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız. Tedbirler noktasında katı davranmamız gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum.

*Ankara’da da bir yükseliş içindeydi, bugünden itibaren düşüşe geçmiş oldu. Konya’da iki fabrika ve bir yerleşim yerinde bir artış olduğunu gördük ama bugün itibariyle bir düşüş olduğunu söyleyebiliriz.

*Sosyal ve kültürel etkinliklerde mutlaka mesafe kuralına, ve mutlaka herkesin maskeli olmasına dikkat etmemiz gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum.

Son Güncelleme: 10.06.2020 20:37:27