UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'ORUÇ VE DUALARLA CORONAVİRÜS BİTTİ'

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, tutulan oruç ve yapılan dualar nedeniyle ülkede Coronavirüs salgınının sona erdiğini iddia ederek, ''Tanzanya'da şeytanın işleri her zaman yenilecek çünkü Tanzanyalılar Allah'ı seviyor.'' ifadelerini kullandı.

'ORUÇ VE DUALARLA  CORONAVİRÜS BİTTİ'

Ulusal basında çıkan haberlere göre, Devlet Başkanı Magufuli, halkın Coronavirüs’e karşı tuttuğu oruç ve yaptığı duaların sonucunda ülkede virüsün bittiğini belirtti.

'TANZANYALILAR ALLAH'I SEVİYOR'

Magufuli, "Allah'ı ilk sıraya koyan bir ülkenin lideri olmak bana mutluluk veriyor, Allah Tanzanya'yı seviyor. Tanzanya'da şeytanın işleri her zaman yenilecek çünkü Tanzanyalılar Allah'ı seviyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hükümetin Coronavirüs stratejisine duyduğu endişeyi dile getirdi.

HÜKÜMET VERİLERİ AÇIKLAMIYOR

Tanzanya, geçen ay, korona vakalarındaki azalma nedeniyle uluslararası uçuşları yeniden başlattığını duyurmuştu. Karar, salgına karşı yeterli önlemleri almamakla eleştirilen Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli'nin ülkesinin turizm gelirinden mahrum kalmasını istemediğini söylemesinin ardından gelmişti.

Cami ve kiliselerde toplu ibadetlere izin vererek halkın çalışmaya devam etmesini isteyen Tanzanyalı lider, ulusal laboratuvara gizlice insan isimleri vererek hayvan, meyve ve yağ örnekleri gönderdiğini ve bir papaya ile keçinin sonuçlarının pozitif çıktığını söylemesinin ardından gündem olmuştu.

ABD UYARMIŞTI

ABD'nin Darüsselam Büyükelçisi Inmi Pattreson'ın daha önce yapılan ikazlar nedeniyle Tanzanya Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasının ardından haziran ayı başında ABD'den bir uyarı daha gelmiş, Darüsselam Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, ülkenin en kalabalık şehri Darüsselam'da ve diğer bölgelerde virüs riskinin yüksek olduğu ve ABD vatandaşların zaruri durumlar dışında evlerini terk etmemeleri gerektiği belirtilmişti.

Hükümetin 29 Nisan'dan bugüne salgına ilişkin verileri halkla paylaşmadığına işaret edilen açıklamada, kriz anında gerekli sağlık tedavisini sağlayacak yer bulmakta zorlanılabileceği ifade edildi.

TANZANYA'DA SON DURUM

Ülkeden yapılan resmi açıklamaya göre bu zamana kadar sadece 509 kişide virüs görüldü ve 21 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede ise 183 kişi sağlığına yeniden kavuştu.

Son Güncelleme: 10.06.2020 14:23:25
ETİKETLERtanzanya  corona