UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASKER UĞURLAMALARINDA GÖZALTILAR VAR

Bugünlerde 2000 doğumluların askere uğurlanması nedeniyle oluşabilecek toplulukların sosyal mesafe kurallarına uyulmaması üzerine bakanlık harekete geçti.

ASKER UĞURLAMALARINDA  GÖZALTILAR VAR

Otogar gibi alanlarda asker uğurlamaları nedeniyle gruplar asker uğurlaması adı altında eğlence düzenleyerek bir araya geliyor. Oluşan kalabalığın Coronavirüs tedbirlerine uyulmaması, trafikte magandalarının yolları kapatarak, drift hareketleri ve havaya ateş etmelerini üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

EN SON ADANA'DA GÖRÜLDÜ

Gazete ve televizyonlara da konu olan haberlerde, en son Adana'da yapılan asker uğurlaması ihmaller gözlendi. Adana Otogarı ve çevresinde özellikle akşam saatlerinde kalabalığın önlenmesi için sıkı denetimler yapıldı. Buna rağmen, birçok vatandaşın sosyal mesafe kuralına uymadığı gözlendi. Vatani görevini yapacak gençler, birliklerine teslim olmak için aileleri ve yakınlarıyla Adana Merkez Otogarı'na geldi. Polis tarafından kontrollü şekilde peronlara yalnız askere giden gençler ve yakınları alındı. Arkadaşlarıyla otogar girişinde vedalaşan gençlerin aileleri ile peronlara geçişlerine izin verildi.

SOSYAL MESAFE KURALINA UYULMADI

Peronlarda oluşan küçük çaplı kalabalıkta vatandaşların birbirlerine çok yakın durduğu ve sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü. Denetimlere rağmen peronlara girmeyi başaran birçok genç, askere uğurlayacakları arkadaş ya da yakınlarına havaya atıp tutarak, mesafeyi tamamen ortadan kaldırdı. Otogar içerisinde askere gidecek kişileri omuzlarına alıp slogan atan vatandaşlar, daha sonra askerin içinde bulunduğu ve hareket halindeki otobüsü durdurup tezahüratlarda bulundular.

İSTANBUL'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'un çeşitli noktalarında da, asker uğurlaması adı altında toplanarak konvoylarla tünel kapatıp havaya ateş açan 4 şüpheli yakalandı. Ne maske takan ne de sosyal mesafe kurallarına uyan gruplar, yüksek sesli müzikler eşliğinde halay çekerek, binaların arasında havai fişekler fırlatmış ve meşaleler yakarak ortalığı dumana boğmuştu. Bununla da yetinmeyen gruplar, araçlarına binerek konvoy halinde çıktıkları yollarda tünelleri trafiğe kapatmış, tabancalarla havaya ateş açmıştı. Gruptaki bazı magandalar ise "drift" diye tabir edilen yanlama hareketi yapmış bazıları da patinaj çekerek terör estirmişti.

2 YILA KADAR HAPİSLE YARGILANACAKLAR

Görüntülerin medyaya yansımasının ardından harekete geçen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri çalışma başlattı. Görüntüleri incelemeye alan polis, C.O, M.K, E.Ç. ve F.A'yı gözaltına aldı. Emniyette ifade veren 4 sürücüye çeşitli suçlardan toplamda 23 bin 76 lira idari para cezası kesildi. Sürücülerin ayrıca ehliyetlerine polis ekipleri tarafından el konuldu. Şüpheliler, "Kara, Deniz, Hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" maddesinden adli işlem yapılarak önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacaklar.

Son Güncelleme: 9.06.2020 13:25:29
ETİKETLERcorona  coronavirüs  asker  eğlence