UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TOPUKLU AYAKKABI GİYMENİN 7 FAYDASI

Topuklu ayakkabı giymeye pek çoğumuz boyumuz biraz daha uzun görünsün diye başlamışızdır. Medyada genellikle topuklu ayakkabının zararları anlatılsa da, topuklu ayakkabının faydaları da oldukça fazladır.

TOPUKLU AYAKKABI GİYMENİN 7 FAYDASI

Topuklu ayakkabı giymek zararlı olabilir ancak, ayağınıza uygun yapıda topuklu ayakkabıyı seçerseniz, topuklu ayakkabının faydaları zararlarından fazla olacaktır. Topuklu ayakkabının zararlarına maruz kalmamak için her gün giymemekte de yarar var. İşte topuklu ayakkabı giymenin 10 faydası!

Baldır ikiz kaslarınızı şekillendirir

Tüm kadınlar, bir etek ve topuklu ayakkabı kombini yaptığında görünüşünün nasıl da evrim geçirdiğini fark eder. Özellikle de bacaklarının. Alt bacaklar olduğundan daha kaslı ve şekilli durur. Bunu sağlayan, topuklarımızın yüksekte kalmasıdır. Topuklu ayakkabı giymeden parmak uçlarınızda durduğunuzda dahi değişimi fark edersiniz. İşte bu duruş, baldır ikiz kaslarınızı şekle sokar, doğal bir egzersiz gibidir.

Pelvik taban kaslarını güçlendirir

Topuklu ayakkabı giymek pelvik taban kaslarınızı da güçlendirir. Verona Üniversitesi'nin 50 yaşın altındaki 60 kadınla yaptığı araştırmaya göre yaklaşık 8 cm topuklu ayakkabı giyen kadınların pelvik aslarının diğerlerine daha güçlü olduğu ortaya kondu.

Daha iyi bir duruş sağlar

Düz tabanlı bir ayakkabı giyerken uğraşarak yaptığımız ne varsa, bir çift topuklu ayakkabı bunu tek başına sağlar. Dik bir sırt, göğüsler önde ve çene yukarıda.

Elbette daha uzun boy

Topuklu ayakkabının belki de giyilmesi için ilk nedeni bu zaten. Ergenliğimizden itibaren daha uzun boylara özendik, pek çok elbise uzun boyda daha iyi duruyor, bazen de tüm bunların ötesinde bizden 10 cm uzun sevgilimizi daha rahat öpmek istedik. Yani boyu uzatması, zaten topuklu ayakkabı giymemizdeki birinci neden.

Bacaklar için doğal bir egzersiz

Giydiğiniz topuklu ayakkabının yüksekliğine bağlı olmakla birlikte bacaklarınız, topuklarınızın yeni yüksekliğine uyum sağlamak için farklı şekilde çalışacak ve bacaklarınız her adımda daha fazla çalışacak. Bu da doğalbir egzersiz demek. Zaman içinde bacaklarınızdaki yağ oranının azaldığını hissedeceksiniz.

Daha çabuk fark edileceksiniz

Hem uzun boyunuzdan, hem de yürürken çıkardığınız 'tak tuk' sesi her adımınız 'ben buradayım' diyecek. Girdiğiniz her ortamda, her adımda fark edileceksiniz. Fazladan hiçbir şey yapmanıza gerek yok.

Seksi görünür ve hissedersiniz

Topuklu ayakkabının seksi olduğu konusunda katılmayanınız yoktur. Pek çoğumuz topuklu ayakkabı giydiğimiz anda daha özgüvenli oluruz. Bunun nedeni muhtemelen her adımımızın sesli olmasında yatıyor. 'Tak tuk' sesi özgüven sağlarken duruşumuz, halimiz, tavrımız da değişir. Özgüvenli kadınlarsa her zaman daha seksi hisseder. Başkalarının sizi seksi bulması için işe önce kendinizi seksi hissetmekten başlayın.

  

Son Güncelleme: 9.06.2020 10:29:07
ETİKETLERkadın  topuklu ayakkabı