UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NORMALLEŞMENİN ARDINDAN YENİDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Salgın sürecinde son durum değerlendirmelerinin her hafta gerçekleştiği kabine toplantısı haftanın ilk günü ile milyonların gündemindeki yerini aldı.

NORMALLEŞMENİN ARDINDAN YENİDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Normalleşme adımları ile beraber ülkedeki kısıtlamalar ve tedbirlerle ilgili son durum değerlendirmelerinin ardından açıklamaların gerçekleşeceği toplantı için heyecanlı bekleyiş sürerken özellikle hafta sonu kısıtlamalarına ilişkin gelişmeler merakla takip ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplanacak. Toplantının 15.30 civarında başlaması bekleniyor.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında dokuz kez video konferans yöntemiyle Kabineyi toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 ay sonra ilk kez yüz yüze kabineye başkanlık edecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün gerçekleştirilecek Kabine toplantısında, sosyal mesafe ve maske kuralına uyulacak.

Kabinede normalleşme adımları kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesi, Coronavirüs’le mücadelede gelinen durum, önümüzdeki dönemde alınabilecek önlemler, ekonomideki durum masaya yatırılacak. Külliye'deki yüz yüze son kabine toplantısı 4 Mart'ta yapılmıştı. Toplantıda yurtiçinde ve yurtdışında terörle mücadele konusundaki gelişmelerle Libya, Suriye, Yunanistan başta olmak üzere dış politika konularının da ele alınması bekleniyor.

Son Güncelleme: 9.06.2020 10:07:22