UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BU ARA BOL BOL TÜKETİN

Vitamin ve mineral içeriği bakımından zengin olan enginarın tüketimi ise vücut sağlığı için önemli bir kaynak haline gelir.

BU ARA  BOL BOL  TÜKETİN

Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak, faydalı bir besin olan enginarın vücuda etkilerinden bahsetti.

Uzun yıllardır birçok akademik çalışmaya konu olan enginar, kalp ve mide sağlığını korumda etkin bir görev üstlenir. Genellikle Güney Avrupa ve Akdeniz ülkelerinde yetişen enginarın günümüzde daha çok yemeklerde içi kullanılıyor. Fakat enginar yapraklarının da en az içi kadar faydalı olduğu bilinmesi gerekiyor.

Yorgunluk hissini azaltıyor

Kanser savaşçısı enginarın yorgunluk hissini azaltmada da etkisi büyüktür. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekleyen enginar, vücuttaki toksinlerin de atılımını sağlar.

Sindirim sisteminin işleyişini hızlandırıyor

Enginar, lifli bir yapıya sahiptir. Enginarın 100 gramı ortalama 1,2 gram posa içerir. İnsan vücudunun günde ortalama 25 gram posa ihtiyacı duyduğu göz önünde bulundurulduğunda enginar sağlam bir lif kaynağıdır.

100 gramı yalnızca 67 kalori

100 gramı yalnızca 67 kalori içeren enginar, midenin boşalmasını geciktirmesi ve tok tutma özelliğiyle de diyetleri destekler. Ayrıca bağırsak tembelliklerini gideren enginar, sindirim sisteminin işleyişini de hızlandırır.

Son Güncelleme: 8.06.2020 15:22:15
ETİKETLERenginar