UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZMAN İSİMDEN KRİTİK UYARI!

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.0 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerde hissedilen depremi çarpıcı açıklamalarıyla değerlendirdi.

UZMAN İSİMDEN KRİTİK UYARI!

Öncek gün akşam 21.06'da Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can kaybı ya da göçük altında kimsenin kalmadığı öğrenilen bölgede, daha önce hasarlı olup deprem sonrasında hasarın derinleştiği binalar tespit edildi. Kendilerini sokağa atan vatandaşlar tarafından büyük panik yaşanırken sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

Yaşanan sarsıntı sonrasında korkulu gözler Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’a çevrildi. SuperHaber YouTube kanalı için fay hattında gerçekleşen hareketliliği değerlendiren Prof. Üşümezsoy, fayın bölgede atım yapmaması ve Pütürge kesiminde sonlanması nedeniyle blokta stres biriktiğini belirtti.

“BÖLGEDE 6’LIK VE DAHA YÜKSEK DEPREM YAŞANABİLİR!”

Bölgedeki fay hattı hakkında kritik uyarılarda bulunan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Pütürge fayında yeterli atım yapmayan kesimlerde 6’lık ve üzerinde deprem potansiyeline sahip bir enerji birikiminin söz konusu olduğunun altını çizdi.

Ocak ayında yaşanan Elazığ depremi sonrası Doğu Anadolu fay hattını değerlendiren Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Doğu Anadolu fay hattının stresini tam boşaltamadığını belirterek SuperHaber YouTube kanalında uyarılarda bulunmuştu.

Son Güncelleme: 7.06.2020 19:01:04
ETİKETLERdeprem  malatya  vali