UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"ANNEMİN YAŞAMASI İÇİN, BABAM TUTUKLANSIN"

İstanbul'un Kartal ilçesinde yaşamını sürdüren Derya Elbasan isimli kadın, şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanmak istediği eşi Erol Elbasan tarafından silahla vurulmak istendi. Silah tutukluluk yapınca silahın kabzesiyle ölümüne dövülen talihsiz kadının kızı, sosyal medya üzerinden babasının tutuklanması için çağrıda bulundu.

"ANNEMİN YAŞAMASI İÇİN, BABAM TUTUKLANSIN"

Kartal’da Derya Elbasan adlı kadın, şiddet gördüğü ve boşanmak istediği kocası Erol Elbasan tarafından silahla vurulmak istendi. Silah tutukluluk yapınca da, kabze ile feci şekilde yaralandı. Yakalanan ve serbest bırakılan Erol Elbasan’ın ardından çiftin kızları Hira, sosyal medyadan yardım isteyerek, annesinin öldürülmemesi için babasının tutuklanmasını istedi. Bu mesaj kısa sürede yankı buldu ve #erolelbasantutuklansın hashtagi gündeme oturdu.

Derya Elbasan adlı kadın, eşi Erol Elbasan tarafından aşırı kıskançlık nedeni ile sürekli şiddet görüyordu. Gördüğü şiddet nedeniyle dışarıya çıkamaz hale geldiği öğrenilen Derya Elbasan, Erol Elbasan’dan ayrılmak istiyordu. Ancak Erol Elbasan Derya Elbasan’dan ayrılmak istemiyordu. Bu nedenle dün akşam karı koca arasında yine tartışma çıktı.

İddialara göre, tartışma sırasında silahını çeken Erol Elbasan, Derya Elbasan’ı vurmak istedi ancak silahı tutukluk yaptı. Bunun üzerine zanlı, silahın kabzası ile talihsiz kadının başına ve sonra da yüzüne vurarak kaçtı.

Aldığı darbeler ile yüzü tanınmaz hale gelen kadın, hastanede tedavi altına alınırken, Hira Elbasan, annesinin halini sosyal medyadan paylaşarak, sesini yetkililere duyurmaya çalıştı. Hira ayrıca babasını annesine çektiğini belirterek 'tutukluk yapmasa belki de annem ölecekti' dedi.

Hira, yardım talebini sosyal medyadan, ” Sırf annem boşanmak istediği için bugün ölümden döndü lütfen gerekli yerlere ulaşsın artık bu korkuyla yaşamaktan yoruldum. #erolelbasantutuklansın” ifadeleriyle dile getirdi.

Hira, sosyal medya kanallarındaki kadın platformlarına annesinin dövülmüş halinin fotoğraflarını gönderip, yaşananları paylaşıyor.

Genç kızın yazdıklarını okuyan sosyal medya kullanıcıları, şiddet gören Derya Elbasan için, başta Cumhurbaşbaşkanı Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanlığı ve güvenlik güçlerine yazılar yazarak, seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Kaçan Erol Elbasan adlı zanlının, yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, ifadesi alınan Elbasan, polis tarafından adliyeye gönderildi ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Annesini döven babasının serbest kalması üzerine, Hira, bir kez daha sosyal medyadan yardım isteyerek, annesinin öldürülmemesi için babasının tutuklanması isteyen bir mesaj paylaştı.

Genç kızın bu mesajı da kısa sürede sosyal medyada yankı buldu ve “nefes alamıyoruz #erolelbasantutuklansın hastagi açıldı.

Son Güncelleme: 7.06.2020 15:08:52
ETİKETLERşiddet