UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜÇ KIZINI DA KANDIRIP SÜNNET ETTİRDİ!

Mısır'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İsmi açıklanmayan bir adam, “Coronavirüs aşısı yaptıracağım” diyerek kandırdığı 3 kızını sünnet ettirdi. Konuya ilişkin Mısır Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, babanın yanı sıra sünneti yapan doktorun da yargılanacağı belirtildi.

ÜÇ KIZINI DA KANDIRIP SÜNNET ETTİRDİ!

Mısır'da adı açıklanmayan bir adam, üç kızına kadın sünneti uygulattığı gerekçesiyle hakim karşısına çıkacak. Başsavcılık, kızlarını, "Size Kovid-19 aşısı yaptıracağım" diye kandıran adamla uygulamayı yapan doktorun da yargılanacağını açıkladı.

Diken'in haberine göre, Mısır'da üçü de 18 yaşın altında olan kız çocukları, Kovid-19'un aşısı olmamasına rağmen babalarına inandı ve eve giden doktorun kendilerine aşı yapacağını sandı. Doktorun müdahalesi sırasında bilinçleri kapanan üç kız çocuğu büyük bir acıyla uyandıklarında ne olduğunu anladı ve babalarından boşanan annelerine durumu anlattı. Anneleri, babalarından ve doktordan şikayetçi oldu.

Mısır'da, 2008'de yasaklanan kadın sünneti, 2016 yılında da suç olarak tanımlandı. Yasa, uygulamayı yapan doktorlara yedi yıla kadar talep edenlere ve uygulatanlara ise üç yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Şimdiye kadar kimseye ceza verilmemesinden yakınan kadın hakları savunucuları adli makamların konuyu ciddiye almasını istiyor.

Son Güncelleme: 7.06.2020 11:30:53
ETİKETLERCORONAVİRÜS