UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VİCDANSIZLIĞIN ALTINDAN YASAK AŞK ÇIKTI!

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 3 günlük bebeğini alüminyum folyoya sararak geri dönüşüm konteynerinin yanındaki karton üzerine terk eden anne ve anneanne ifadelerinde, bebeğin nikahsız birliktelik sonucu olduğunu ve çevre baskısından korkup terk ettiklerini söylediği ortaya çıktı.

VİCDANSIZLIĞIN ALTINDAN YASAK AŞK ÇIKTI!

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 3 günlük bebeğini geri dönüşüm alanının yanına bırakan anne ile anneanne ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Olayın kamuoyunda infial uyandırmasının ardından anne ile anneanne tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan iki şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı.İlçeye bağlı İmaret Mahallesi'nde 2 Haziran Salı günü bir marketin arkasındaki geri dönüşüm noktasında ağlayan bebek sesi duyan Fatma Erik ve Osman Durgut, olay yerine gittiklerinde yeni doğmuş bebekle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, beze sarılmış bebeği korumaya aldı. Sağlık görevlilerince Bolvadin Devlet Hastanesi'ne götürülen bebeğin kız ve 3 günlük olduğu anlaşıldı. Burada görevliler tarafından bakıma alınıp tedavisi yapılan bebek, altı değiştirilip mama verildikten sonra sağlık kontrolünden geçirildi.

ANNE VE ANNEANNE TUTUKLAND

IYapılan çalışmayla 3 günlük bebeğini sokağa bıraktığı tespit edilen İlkay Y. ve annesi Ayşe T., polis tarafından gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan anne ve anneanne serbest bırakıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı, serbest bırakılan İlkay Y. ve Ayşe T.'nin tekrar gözaltına alınarak ifadelerinin alınmasına karar verdi. Polis ekiplerince yeniden ifadeleri alınan İlkay Y. ve Ayşe T., aynı gün akşam işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Anne ve anneanne, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

"BAKMA ŞANSIM YOKTU"

Anne İlkay Y. ve anneanne Ayşe T'nin bebeği terk etme nedeninin, tepkilerden çekinme olduğu öğrenildi. İlkay Y.'nin daha önce bir evlilik yaptığı ve eşiyle yaşadığı geçimsizlik nedeniyle boşandığı, Bolvadin'de bir başka kişiyle 1 yılı aşkın süredir nikahsız birlikte yaşadığı, bu ilişkiden hamile kaldığı ve bunu da çevresinden gizlediği ifadesine yansıdı. İlkay Y.'nin ifadesinde, "Bebek dünyaya geldiğinde bakma şansım yoktu. Ekonomik anlamda zor bir dönem geçiriyordum. Resmi birliktelik olmadığı için çevremdeki insanların da vereceği tepkilerden çekindim ve bebeği sokağa terk ettim" dediği öğrenildi.

KIZININ KARARINA GÖZ YUMMUŞ

Ayşe T.'nin de bu süreçten çok mutlu olmadığı, ancak kızının toplumda 'kötü kadın' olarak anılmasını istemediği için kızının kararına uyarak bebeği sokağa terk etmesine göz yumduğu ifadesini verdiği kaydedildi.

KORUMAYA ALINACAK

Sokağa terk edilen bebeğin Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde devam eden tedavisinin ardından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınacağı belirtildi.

GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDILAR

Diğer yandan İlkay Y. ile Ayşe T., olay günü bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde ara sokaktan önce Ayşe T.'nin yürüyerek çıktığı, kısa süre sonra da İlkay Y.'nin karnını tutarak Tosun'un peşinden gittiği görüldü. Anne-kızın bebeği bu sırada bırakmaya mı götürdüğü yoksa bırakıp, döndükleri sırada mı görüntünün kaydedildiği henüz tespit edilemedi.

Son Güncelleme: 4.06.2020 17:20:25
ETİKETLERbebek  yasak aşk  afyon