UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD'Lİ PROFESÖR: İÇ SAVAŞA GİDİYORUZ

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Santa Barbara şehrinde yer alan Kaliforniya Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölüm Başkanı olarak görev yapan Profesör William Robinson, ülkedeki iç karışıklığı değerlendirerek "Korkarım bir iç savaşa gidiyoruz” dedi.

ABD'Lİ PROFESÖR: İÇ SAVAŞA GİDİYORUZ

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle ölümünün ardından başlayan protestolar hız kesmeden devam ediyor.

Profesör Robinson, Yunan Epohi gazetesine yaptığı açıklamada, “Bir Amerikalı olarak gerçek şu ki faşizmin uçurumuna hiç bu kadar yakın olmadık. Bir iç savaşa gitmekten korkuyorum. Bu kelimeyi hiç de kolaylıkla kullanmıyorum” ifadelerini kullandı.

'SAVAŞ HATLARI ÇİZİLİYOR'

Covid-19 krizinin ABD'de milyonlarca kişiyi politik kayıtsızlıktan uyandırdığını iddia eden Profesör Robinson, “İşçiler arasında radikalleşme var. Yeni bir dayanışma duygusu yaşanıyor. Adeta savaşın hatları çiziliyor. Toplumsal huzursuzluk belirginleşiyor” iddialarını ortaya attı.

ABD'nin patlamaya hazır bir krizle karşı karşıya olduğunu belirten Robinson, “George Floyd'un polisler tarafından soğukkanlılıkla öldürülmesi şu anda gerçekleşen protestoların katalizörü oldu. Tetikleyiciden başka bir şey değil. Ekonomik çöküş on milyonlarca insanı işsiz bıraktı. Acı çeken insan eşitsizlik seviyesinin farkına varıyor” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 4.06.2020 14:56:01
ETİKETLERABD