UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AMERİKA'DAKİ GEORGE FLOYD ÖFKESİ KOMŞU'YA DA SIÇRADI...

ABD'de George Floyd'un polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürülmesinin ardından başlayan protestolar birçok ülkeye sıçradı. Irkçılık karşıtı gruplar İngiltere ve Fransa'da sokağa dökülürken, son olarak Yunanistan'da büyük bir kalabalık da sokağa çıktı. ABD Büyükelçiliği'ne yürüyen grup ile polis arasında çatışma yaşandı.

AMERİKA'DAKİ GEORGE FLOYD ÖFKESİ KOMŞU'YA DA SIÇRADI...

Yunanistan'ın başkenti Atina'da binlerce kişi, "Nefes alamıyoruz" sloganlarıyla ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü. Eylemciler ile polis arasında arbede yaşanırken; eylemcilerin polise molotofkokteyli attıkları görüldü.

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde polis memuru Derek Chauvin tarafından gözaltına alındığı sırada öldürülen siyahi George Floyd için düzenlenen protestolar dünyaya yayılıyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da binlerce kişi, ırkçılığa karşı ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü. Eylemciler, George Floyd'un ölümünden önceki son sözleri olan "Nefes alamıyorum" sözlerini bağırarak slogan attı.

 

'POLİS VE EYLEMCİLER ARASINDA ARBEDE'

Polisin biber gazıyla eylemcilere müdahalesinin ardından eylemciler ile polis arasında arbedelerin yaşandığı aktarıldı.

Eylemcilerin polise ses bombası ve taş attığı belirtilirken; sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, eylemcilerin molotofkokteyli attıkları da görüldü.

Son Güncelleme: 4.06.2020 11:08:30
ETİKETLERcorona  uçankuştv