UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLOYD'UN ÖLÜMÜNÜ CANLANDIRAN 3 GENCE GÖZALTI!

İngiltere’de 3 liseli genç, ABD genelinde protestolara ve ayaklanmalara neden olan George Floyd’un polis tarafından öldürülmesini sosyal medya hesaplarından canlandırdı. Canlandırmayı yapan iki genç polis tarafından gözaltına alındı.

FLOYD'UN ÖLÜMÜNÜ CANLANDIRAN 3 GENCE GÖZALTI!

Amerika Birleşik Devletleri'nde siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri sekinci gününe girilirken, İngiltere'de tepki çeken bir olay meydana geldi. İngiltere’nin Gateshead, Tyne and Wear kentinde yaşayan 3 lise öğrencisi genç, ABD genelinde protestolara ve ayaklanmalara neden olan, polis tarafından birkaç dakika boyunca boynunda diz çökerek öldürülen George Floyd’un öldürülme anını canlandırıp sosyal medyada paylaştı.

Gençlerin bu paylaşımı sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki alırken, 3 gencin ‘nefret suçu’ işlediği gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade edildi. Görüntüyü sosyal medyada yayınladıktan sonra, ölüm tehditleri alan ve hesaplarını kapatan 3 genç, kefaletle serbest bırakıldıktan sonra polis korumasına alındı.

Son Güncelleme: 3.06.2020 15:20:37
ETİKETLERgeorge floyd