UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜÇ PROFESÖR BİRDEN UYARDI: ÇOK ÖNEMLİ

Profesörlerden, Coronavirüs salgını ile ilgili önemli açıklamalar geldi. Normalleşme takvimi ile 1 Haziran'da kalkan yasakların sonuçlarına göre ikinci dalganın önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde belli olacağı ifade edildi. Ayrıca ikinci aşamanın da en önemli bulgularının haftaya belli olacağı kaydedildi.

ÜÇ PROFESÖR BİRDEN UYARDI: ÇOK ÖNEMLİ

Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer, pazartesi ve salı günü sokaklardaki yoğunluğu işaret ederek "Haftaya bence çok önemli. Birinci aşamada çok uğraştık. İkinci aşamanın en önemli bulgularını haftaya bugün çarşamba ve perşembe daha net göreceğiz. Neler oldu anlayacağız." dedi.

DÜĞÜN VE TAZİYELER VAKA SAYISINI ARTTIRDI

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, yeni normalleşmenin eski normalleşmeyle karıştırıldığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Tekin, şunları söyledi: "Ülke olarak Nisan ve Mayıs ayları itibarıyla güzel bir gidişat yakaladık. Vaka sayıları giderek düşüyordu. Bu durumu aldığımız tedbirlere bağladık. Coronavirüs’le mücadelede normalleşmenin konuşulmasıyla birlikte vaka sayılarında bir artış yaşanmaya başlandı. Halkımız, bu süreci eski normalleşme süreci gibi algılıyor. Maske kullanmayacağız, yakın mesafede temas sağlayacağız, toplu yemeklere gideceğiz gibi algılandı. Bunlara dikkat etmediğimizden dolayı vaka sayımız arttı. Şunu kesinlikle bilmemiz gerekiyor, normalleşmeden kastımız, yeni normalleşme olmalı. Yeni normalleşmenin de belirli standartları var, maske, sosyal mesafe ve temizlik. Bunlara dikkat etmediğimiz sürece vaka sayıları artacak ve eskiden daha kötü olacaktır."

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÖNEMLİ

Önümüzdeki 2 haftaya dikkat çeken Tekin, "İkinci dalganın oluşup oluşmayacağını, bir iki haftada görebileceğiz. Toplum olarak buna dikkat edersek, vaka sayımızdaki artış çok olmayacak. Ama biz maske, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmezsek vaka sayımız çok artabilir. Yeni normalleşme sürecinde tedbiri elden bırakmamız gerekiyor." dedi.

Son Güncelleme: 3.06.2020 11:49:28
ETİKETLERcorona  coronavirüs