UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YÖK BAŞKANI SARAÇ DUYURDU: ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPTIK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç "Yurt dışında okuyan Türk öğrencilerimiz ile yabancı uyruklu öğrencilerin, "kaliteden taviz vermeden" ülkemizde okumalarını kolaylaştıracak önemli düzenlemeler yaptık" dedi.

YÖK BAŞKANI SARAÇ DUYURDU: ÖNEMLİ DÜZENLEMELER YAPTIK

YÖK Başkanı Yekta Saraç yurt dışında okuyan Türk öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrenciler için önemli değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Saraç’ın açıklaması şöyle:

* Yükseköğretimimizi Covid-19 salgını sonrasındaki küresel değişime, yeni ve zorlu sürece hazırlamak ve özellikle uluslararası aşmada son yıllarda kastettiğimiz büyük mesafeyi kaybetmemek amacıyla bir dizi kararlar aldık.

* Küresel salgın ve sağlık endişeleri nedeniyle ülkemize dönmek isteyen yurt dışında okuyan Türk öğrencilerimiz ile yabancı uyruklu öğrencilerin, “kaliteden taviz vermeden” ülkemizde okumalarını kolaylaştıracak önemli düzenlemeler yaptık.

UZAKTAN ÖĞRETİM MESAJI

* Uluslararası üniversite sıralamalarında önde bulunan üniversitelerde okuyan öğrencilerimizin YÖK'e iletmiş oldukları ülkemizde okumaya devam etme taleplerini önemli buluyoruz. Yapılan düzenlemelerin yükseköğretimimiz için hayırlı olmasını dileriz.

* Önümüzdeki günlerde de üniversitelerimizdeki “uzaktan öğretim” ile ilgili aldığımız yeni kararlarımızı kamuoyu ile paylaşmayı planlıyoruz.

* Küresel salgın sürecini retorik ile değil pratik sonuçlar üreten düzenlemeler ile yönetmeye ve ülkemiz yükseköğretimi için fırsata çevirmek için çalışmaya devam edeceğiz…

Son Güncelleme: 30.05.2020 11:19:45
ETİKETLERYÖK BAŞKANI  DR. SARAÇ