UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA’DA KORKTUKLARI BAŞINA GELDİ

Coronavirüs sonrası normalleşen Japonya'dan bir son dakika haberi geldi. Uzmanların normalleşen ülkeler için en büyük korkusu olan 'ikinci dalga' Japonya'da yüzünü gösterdi. Ülkenin Kitakyushu şehrinde 3 haftanın ardından 43 yeni vaka ortaya çıktı. Gelişmelerin ardından konuşan Kitakyushu Belediye Başkanı Kenji Kitahashi durumun daha da kötüleşebileceği konusunda uyardı.

CORONA’DA KORKTUKLARI BAŞINA GELDİ

Japonya'da Coronavirüs nedeniyle ilan edilen olağanüstü halin (OHAL) sona ermesiyle hayat yavaş yavaş normale dönüyor.

Ancak Kitakyushu şehrinde yeniden artışa geçen Covid-19 vakaları ikinci dalga endişesine neden oldu.

Üç haftalık süre boyunca vaka kaydedilmeyen şehirde son 6 günde 43 yeni enfeksiyonun tespit edilmesi üzerine kademeli olarak ziyarete açılan turistik noktalar yeniden kapatıldı.

Kitakyushu Belediye Başkanı Kenji Kitahashi durumun daha da kötüleşebileceği konusunda uyardı. "Eğer böyle devam ederse ikinci büyük dalga gelebilir" diyen Kitahashi, "Herkesin çok zor bir durumla karşılaşabileceğimizin farkında olduğunu umuyoruz" ifadelerini kullandı.

TOKYO'DA KÜME ENDİŞESİ

Başkent Tokyo'daki bir hastanede perşembe günü 9 yeni korona virüs vakasının belirlenmesi, "küme enfeksiyonu" endişesine neden oldu. Psikiyatri biriminden bir çalışanın 21 Mayıs'ta pozitif test edildiğini açıklayan hastane yönetimi, diğer vakaları da söz konusu çalışanla temasta olan personel ve hastaların oluşturduğunu bildirdi. Gelişme üzerine poliklinik randevularını iptal eden hastane, yatan hasta kabulüne de ara verdi.

ÖLÜ SAYISI 895'E YÜKSELDİ

Japonya'da 712'si karantina gemisi Diamond Princess'in yolcu ve mürettebatından olmak üzere toplam 17 bin 471 kişi korona virüse yakalanmış, ölü sayısı ise 895'e yükselmişti.

 

Son Güncelleme: 29.05.2020 10:59:32
ETİKETLERcoronavirüs  koronavirüs