UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZMANLAR UYARDI, SAKIN BUNU YAPMAYIN!

Uzmanlar hayatımızın bir parçası haline gelen dezenfektanların, arabada yüksek sıcaklık altında bekletilmesi durumunda patlayabileceği konusunda uyardı. Prof. Dr. Güner Sönmez, “Araçlarda unutulmamalılar” dedi.

UZMANLAR UYARDI,  SAKIN BUNU  YAPMAYIN!

Coronavirüs salgını ile birlikte dezenfektanlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İçerisinde yüzde 70-80 oranlarında alkol barındıran dezenfektanlar yaz aylarında gizli bir tehlike barındırıyor. Arabada unutulan dezenfektanlar yüksek ısılara ulaştığında ufak bir elektriklenmede patlama ve yanma etkisi yaratabiliyor.

YANGIN RİSKİ YÜKSEK

Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Prof. Dr. Güner Sönmez, şöyle konuştu: “Yaz aylarında arabaların içinin ısısının 150 dereceye kadar çıktığını biliyoruz. Dezenfektanların da araç içerisinde bu ısıya ulaşması çok kolay. Dezenfektanın kapağı açıksa ya da ufak bir sızıntı varsa alkol buharlaşır ve havada asılı kalır. Böyle bir senaryoda araca binildiğinde kıyafetten bile oluşabilecek ufacık bir elektrik akımı ile patlama yaşanabilir ve yangın çıkabilir. Statik elektrik ya da otomobilin elektrik aksamı yangına sebep olabilir. Şu anda sıcak iklimi olan bölgelerde uzmanlar ve güvenlik birimleri bu noktaya dikkat çekiyor. ABD ve Portekiz’de konuyla ilgili çağrıda bulunuldu.

Son Güncelleme: 27.05.2020 11:38:29
ETİKETLERcorona  coronavirüs