UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS’TE DÖNÜM NOKTASI

Dünyayı sarsan Coronavirüs (covid-19) salgını için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ortaya çıkan yeni bilgiler dünyanın seyrini değiştirecek gibi.

CORONAVİRÜS’TE DÖNÜM NOKTASI

ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ay başında Kovid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığı yönündeki iddialarını dile getirmişti.

Trump, virüsün Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin kanıtları gördüğünü ancak şu anda detay paylaşamayacağını açıklamıştı. Size bunun (Covid-19) Vuhan'daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu söyleyebilirim." ifadesini kullanmıştı.

ÇİN LİDERİNİN EŞİ DSÖ İYİ NİYET ELÇİSİ ÇIKTI

Coronavirüs salgınına ilişkin Pekin yönetimi ile beraber hareket ettiği iddia edilen Dünya Sağlık Örgütü hakkında yeni bir detay ortaya çıktı.

Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Jinpingin eşi Peng Liyuan, DSÖ'de 2011'den bu yana iyi niyet elçisi olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

DSÖ'nün internet sitesinde yer alan iyi niyet elçileri listesinde Liyuan için 'Dünyanın en ünlü sesi ve şefkatli kalbi. Saygılı bir hayran kitlesine sahip büyük ve parlak bir yıldız' tanımı yapılırken; Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in eşi olduğu detayı Liyuan hakkındaki bilgiler arasında yer almadı.

Liyuan, Çin ile yakın bağları olan tek iyi niyet elçisi değil. Çin Merkez Televizyonu (CCTV) gazetecisi olan James Chau da DSÖ için sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve sağlık konusunda iyi niyet elçisi konumunda görev yapıyor.

TRUMP, DSÖ'YÜ KUKLA OLMAKLA SUÇLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, 19 Mayısta DSÖ'ye yazdığı 4 sayfalık mektupta, 'DSÖ, 2019 Aralık ve hatta daha öncesinde Vuhan'da bir virüsün yayıldığına dair haberleri göz ardı etmiştir.

31 Aralık'ta Tayvanlı yetkililer, DSÖ ile virüsün insandan insana bulaştığına dair iletişime geçti. Ancak DSÖ bu kritik bilgiyi dünyanın geri kalanıyla paylaşmamayı tercih etti.

Belki de bunun siyasi nedenleri vardı' ifadelerini kullanmıştı. Trump, DSÖ'yü Çin'in kuklası olmakla suçlamıştı.

Son Güncelleme: 25.05.2020 07:40:54
ETİKETLERcoronavirüs  koronavirüs