UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“CORONAVİRÜS’TEN DAHA KÖTÜ”

Hindistan'ın Batı Bengal eyaleti Başbakanı Mamata Banerjee'nin "Coronavirüs'ten daha kötü" dediği, Hindistan ve Bangladeş'in kıyı kesimlerinde etkili Amphan Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 97’ye çıktı.

“CORONAVİRÜS’TEN DAHA KÖTÜ”

Dünya Coronavirüs kabusu ile mücadele ederken, Hindistan ve Bangladeş'in kıyı kesimlerini de kasırga vurdu. İki ülkede etkili olan Amphan Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 97’ye yükseldi.

NDTV kanalındaki habere göre, Bengal Körfezi'nde oluşan ve hızı saatte 185 kilometreye kadar ulaşan Amphan Kasırgası'nda çok sayıda ev ve ekili alan zarar gördü, ağaçlar köklerinden söküldü.

Hindistan'ın Batı Bengal eyaleti Başbakanı Mamata Banerjee, yaptığı açıklamada, eyalette felaket nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 72'den 80'e yükseldiğini söyledi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kasırgadan en çok etkilenen Batı Bengal eyaletine ziyaret gerçekleştirerek, Banerjee ile görüştü.

Başbakan Modi, Batı Bengal için 130 milyon dolar acil yardım fonu oluşturulduğunu da belirtti.

Kasırganın eyalet genelinde yaklaşık 13 milyar dolar hasara yol açabileceğini ifade eden Banerjee, "Üç krizle karşı karşıyayız. Yeni tip corona virüs (Covid-19), evlerine dönmekte olan binlerce göçmen işçi ve şimdi de kasırga." ifadesini kullanmıştı. Odişa eyaletinde de 2 kişi yaşamını yitirmişti.

Son Güncelleme: 22.05.2020 15:29:43
ETİKETLERcoronavirüs  koronavirüs