UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLAMA YAPTI!

Coronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, "Covid 19 pandemisiyle 9 haftadır mücadelesi içerisindeyiz.

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLAMA YAPTI!

Aldığımız tedbirler toplum tarafından kabul gördü. Coronavirüs’e karşı mücadelemiz yakın dönemlerdeki en büyük seferberliğimizdir. Bu sürecin mottosu şuydu; hayat evlere sığar. Artık evlerimizin bu savaşı hiç risk almadan kazandığımız yerler olduğunu biliyoruz. Sağlık güvenliği içinde bulunduğumuz dönemin en önemli tarafıdır. Sağlık güvenliği hayatımızın yeni ve temel kavramlarından biri olacaktır" dedi.

 

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

"9 haftalık mücadelenin tek tek ama hep birlikte uyguladığımız tedbirlerin sonuçlarını alıyoruz. Çilesiz tedbir olmaz, yeri geliyor çileye de katlanıyoruz. Günlük hayatımızdan feda ederek yaptığımız mücadele pek çok insanın hayatında tehlikeyi önlemiştir."

SALGINA KARŞI ALDIĞIMIZ TEDBİRLER TOPLUM TARAFINDAN KABUL GÖRDÜ

"Halen kontrollü bir şekilde süren mottonun adı şuydu 'Hayat Eve Sığar'. Bugün geride bıraktığımız 9 haftanın mücadelesinin tedbirlerin sonucunu alıyoruz. Salgına karşı aldığımız tedbirler toplum tarafından kabul gördü. Çilesiz tedbir olmaz. Yeni vaka sayımızdaki düşüş başarı grafiğimizdir. Umutsuz tek gün yaşamadık."

SOKAĞA MASKESİZ ÇIKILMAMALIDIR

"Dünya virüsten tam olarak kurtulacağımız tarihi bilmiyor. Hayatı yeniden planlıyoruz. Bu hayatta virüse karşı korunma tedbirlerini ilk plana alıyoruz. Sokağa maskesiz çıkılmamalıdır."

"BAYRAMDAN SONRA DAHA ÖZGÜR OLACAĞIZ"

"Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak, sonrasında daha özgür olabiliriz. Bayramı çok dikkatli geçirmeliyiz. Virüsün yeniden yayılma dönemi olmasın. Eski bayramlar gibi kutlarsak virüsün yükselişteki dönemine geri dönebiliriz. Bayramdan sonraki günler daha özgür olacak.

"2. DÖNEMİN ADI: KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT"

"Tedbirlere uyarak yaşayacağız daha geniş bir sosyal hayatımız olacak. Coronavirüs’ü ile mücadelemizin ikinci dönemine kontrollü Sosyal Hayat diyoruz."


“65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR…”

65 yaş ve üzeri vatandaşlar eğer memleketlerine gitme noktasında, sabit bir yere gittiğine eminsek, sağlık açısından problemleri yoksa, 1 aylık tek yönlü gidiş olmak kaydıyla izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak

Son Güncelleme: 20.05.2020 17:17:54
ETİKETLERcoronavirüs