UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AŞIYA RAĞMEN BULAŞIYOR

İngiltere'de faaliyet gösteren Oxford Üniversitesi'nde yürütülen aşı çalışmasında Coronavirüs’ünün aşıya karşı direncini gözler önüne serdi. Maymunlar üzerindeki testlerde, aşı uygulanan denekler arasında virüsün yayıldığı görüldü.

AŞIYA RAĞMEN  BULAŞIYOR

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgınına ilişkin bir çok ülke aşı geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bilim insanları, İngiltere’de bulunan ve dünyanın en iyi üniversitelerinden Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği Coronavirüs aşısının fareler ve makak maymunları üzerinde yapılan deneyler sonucu insan üzerinde yalnızca “kısmi koruma” sağlayabileceğini söyledi. Maymunlar üzerinde gerçekleşen deneyde; aşılanmış maymunların bir süre sonra yeniden enfekte olduğu ve virüs miktarında aşılanmamış maymunlara kıyasla bir azalış olmadığı belirtildi. Aşı denemelerinin yakın zamanda insanlar üzerinde de denenmesi bekleniyor.

ÇALIŞMAYA 130 MİLYON STERLİN DESTEK VERİLMİŞTİ

İngiliz hükümeti Coronavirüs aşısı çalışmaları için 130 milyon sterlinlik destek paketini açıklamış, Oxford Üniversitesi’nin ilaç firması AstraZeneca ile 100 milyon doz üretim için anlaştığı ve ilk 30 milyonun Eylül ayına kadar İngiltere içinde dağıtılması kararının alındığı belirtilmişti.

Son Güncelleme: 19.05.2020 11:38:22
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs