UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA’YI TESPİT ETMEK İÇİN KÖPEK EĞİTİLECEK

İngiltere'de köpeklerin koku alma duyuları sayesinde semptomlar daha ortaya çıkmadan önce insanlardaki Coronavirüs’ü tespit edip edemeyecekleri araştırılacak. Buna göre seçilen köpekler, farklı numuneleri koklayarak eğitilecek.

CORONA’YI TESPİT ETMEK İÇİN KÖPEK EĞİTİLECEK

İngiltere'de belirtiler ortaya çıkmadan insanlardaki Coronavirüs’ün tespit edilmesi için ilginç bir yol denenecek. Koku alma duyularına güvenilen köpeklerin, numunelerle eğitilerek bu noktada virüsü tespit edip edemeyecekleri araştırılacak. Devlet destekli araştırmaya 500 bin sterlin fon ayrıldı.

500 BİN STERLİN FON SAĞLANDI

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, özel olarak eğitilecek köpekler, virüsle ilgili yeni bir araştırmanın parçası olacak. Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu, Durham Üniversitesi ve Tıbbi Teşhis Köpekleri adlı araştırma merkezinin iş birliği yapacağı çalışmaya, devlet de 500 bin sterlinlik fon sağlayacak. Çalışmada; kanser, sıtma ve parkinson gibi hastalıkları teşhis edebilen köpeklerin, semptom göstermeseler bile koku örneklerinden insanlarda Coronavirüs’ü tespit edip edemeyeceği araştırılacak.

6 KÖPEK NUMUNELERLE EĞİTİLECEK

Çalışmanın ilk aşamasında, Coronavirüs taşıyan ve taşımayan kişilerden koku numuneleri toplanacak. Daha sonra 6 köpek, numunelerden virüsü tespit edebilmeleri için kapsamlı bir eğitime tabi tutulacak. Başarılı olunması durumunda köpekler, salgınla mücadelede kullanılacak.

"KESİNLİK ORANI ÖNEMLİ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sağlık Bakanı Yardımcısı James Bethell ise, çalışmanın virüsü tespit etmede hızlı sonuç almak açısından önemli olduğunu belirterek, "Kesinlik oranı önemli. Bu yüzden de bu deneme, bize 'Covid köpekleri'nin virüsü güvenilir bir şekilde tespit edip edemeyeceğini ve yayılmasını durdurmada etkili olup olamayacağını söyleyecek." dedi.

Son Güncelleme: 16.05.2020 16:05:40
ETİKETLERcoronavirüs  koronavirüs  köpek