UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞ UCUNUZA BİR DEFTER KOYUN VE RÜYALARINIZIN GÜNLÜĞÜNÜ TUTUN

Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği (TUTDER) Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan, Coronavirüs salgını nedeniyle korkulu rüyalara dikkat çekerek ‘günlük tutulmasını’ önerdi.

BAŞ UCUNUZA BİR DEFTER KOYUN VE RÜYALARINIZIN GÜNLÜĞÜNÜ TUTUN

Bilinmeyen durumların ve hastalıkların insanların bütün yaşam fonksiyonları gibi uykuyu da etkilediğini anlatan Fidan, şöyle konuştu: “Herkes gece boyunca 4 ila 6 kez 10-15 dakikalık kesitler halinde rüya görür. Kaygı ve stres artışına bağlı olarak uykudaki değişiklikler nedeniyle rüya içeriklerinde daha fazla korku unsurları ortaya çıkabiliyor.

Hürriyet’in haberine göre; COVID-19 salgını nedeniyle korkulu rüyalar arttı. Bunun kontrol altında bulundurulması gerekiyor. Kişilerin gördükleri rüyaların neler olduğunu tespit etmek lazım. Sabah kalktığımızda rüyalarımızın çoğunu hatırlamıyoruz. Rüyaların daha sonra uzmanlar tarafından değerlendirilmesini sağlamamız için rüya günlüğü tutulmasını tavsiye ediyoruz.”

YATAĞIN BAŞINA DEFTER-KALEM

Doç. Dr. Fidan, kişilerin yataklarının başında bulunduracağı küçük bir defter ve kalem yardımıyla gece boyunca uyanma esnasında uykusuna ve rüyalarına dair küçük notlar alması gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme: 16.05.2020 12:47:01
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs  günlük  rüya