UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA'DA 2 AY SONRA CİNSEL HAYAT UYARISI

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), Coronavirüs salgını önlemlerinin gevşetilmesinden sonra cinsel hayat konusunda açıklama yaptı.

CORONA'DA 2 AY SONRA CİNSEL HAYAT UYARISI

Enstitü, salgın nedeniyle iki aydır eve kapanan çiftlerin kontrollü bir şekilde yeniden cinsel hayatlarına dönebileceklerini bildirdi. Öte yandan Yunanistan bu hafta sonu 515 plajı halka açmaya hazırlanıyor. Plajlarda bin metrekarelik alanda en fazla 40 kişi olabilecek. Virüse karşı plajlarda spor yapılamayacak ve oyun oynanmayacak.

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), Coronavirüs salgını önlemlerinin gevşetilmesinden sonra cinsel hayat konusunda açıklama yaptı. Enstitü, salgın nedeniyle iki aydır eve kapanan çiftlerin kontrollü bir şekilde yeniden cinsel hayatlarına dönebileceklerini bildirdi.

RIVM’nin uyarılarına göre, herhangi bir hastalık belirtisi olmadığı sürece aynı çatı altında yaşayan eşlerin ilişkiye girmesinde sakınca yok. Kurum, uzun süredir saatlerce aynı ortamı paylaşan çiftler için “Her ikiniz de istiyorsanız, eşinizle birlikte olabilirsiniz” önerisinde bulundu. Daha önce salgından korunmak için eşlerinden, sevgililerinden uzak durmaları istenen kişilerin artık fiziksel ve cinsel temasta bulunabileceği belirtildi.

Öte yandan 3 bine yakın Coronavirüs vakasının, 160 civarında Covid-19’dan ölümün görüldüğü batıdaki komşumuz Yunanistan’ın ekonomisinin en önemli dayanaklarından biri yaz turizmi. Yunanistan bu nedenle bu hafta sonu 515 plajını halka açmaya hazırlanıyor. Ama plajlarda Coronavirüs önlemlerine uygun hareket edilmesini sağlayacak birtakım yasaklar bulunacak.

Müzik de çalınmayacak

İşte Yunan yetkililerin açmaya karar verdiği halka açık plajlarda uygulayacağı kurallar: Yunan hükümetine tavsiyelerde bulunan bilim kurulu, plajlarda da sosyal mesafe uygulamasının şart olduğunu söyledi. Bu nedenle plajlarda 1000 metrekare başına en fazla 40 kişi olabilecek. Ayrıca plajlarda spor yapılması, müzik çalınması, alkol satışı ve oyun oynanması da yasak kapsamına alındı.

 

Son Güncelleme: 16.05.2020 08:08:37
ETİKETLERcoronavirüs  koronavirüs  cinsellik