UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KEDİSİ OLANLAR DİKKAT!

Bilim insanları tarafından yürütülen bir laboratuvar çalışması sonucu, kedilerin hiç semptom göstermeden diğer kedilere Coronavirüs bulaştırabildiği tespit edildi.

KEDİSİ OLANLAR DİKKAT!

ABD'deki Wisconsin Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, yaptıkları bir araştırma sonucu kedilerin hiçbir semptom göstermeden diğer kedilere Coronavirüs bulaştırdığını tespit ettiklerini açıkladı.

New England Journal of Medicine'da yayımlanan araştırma kapsamında, yeni tip koronavirüs enfekte olmuş hastalardan virüs örneği alınıp üç kedinin enfekte edildiği ve daha sonra enfekte edilen üç kedi ile birlikte enfekte olmayan 3 farklı kedinin aynı eve konulduğu belirtildi.

Konu ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunan bulaşıcı hastalıklar uzmanı Peter Halfmann, yaptığı açıklamada evcil hayvanların öpülmemesi gerektiği ve temel hijyen kurallarına uyulması gerektiği konularında uyarılarda bulundu.

İnceledikleri 6 kedinin de hiçbir semptom göstermediğine dikkat çeken Halfmann, yaptığı açıklamada "Hiçbiri hapşırmadı, öksürmedi, hiç ateşleri çıkmadı. Bir evcil hayvan sahibi onlara baksa bir şeyi olduğunu anlamazdı bile." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.05.2020 09:45:06
ETİKETLERkedi  hayvan  coronavirüs  koronavirüs