UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'TAN 'NORMALLEŞME' AÇIKLAMASI

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uluslararası imam hatip okulları öğrencileri ile buluştu. Bakan Selçuk, "Normalleşme aşama aşama, kademe kademe oluyor. Tedbirleri alarak bunu bir şekilde kontrol ediyoruz. Allah izin verirse önümüzdeki süreç daha da olumlu olacak" dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'TAN 'NORMALLEŞME' AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 70'i aşkın ülkeden uluslararası imam hatip okullarında okuyan yüzlerce öğrencinin katıldığı video konferansta Selçuk, öğrencileri dinledi. Samimi ortamda gerçekleşen sohbette eğlenceli diyaloglar kayda geçti.

 

Selçuk'un uluslararası imam hatip okulları öğrencileri ile yaptığı görüşmeye Türkiye'deki tüm uluslararası imam hatip liselerinden 229 öğrenci ve 65 öğretmen katıldı.

 

Bakan Selçuk, uluslararası imam hatip liselerinin diplomatik ilişkilerde büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Öğrencilerin Türkiye ile uyumu ve dünyayla bütünleşmesini çok değerli bulduğunu anlatan Selçuk, "Sizin için neler yapabiliriz, sizleri nasıl geliştirebiliriz bunun için çalışıyoruz." dedi.

 

GENÇLERE TAVSİYELER

 

Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a başarılı olmak için önerilerini sordu.

 

"En büyük hayalim sizin gibi bakan olmak." diyen ve bunun için tavsiye isteyen Ali Masangila'ya Bakan Selçuk'un yanıtı, "Bunlar kısmet işi. Bunun için kendinizi iyi yetiştirmeniz, sosyal olmanız, sorumluluk almanız, girişimci olmanız, insanlara, hayvanlara, bitkilere hizmet etmekten zevk almanız lazım. Hayat görüşünüzü geliştirmek için çok okumanız lazım. Bir hedef edinip o hedef doğrultusunda adım adım ilerlemekte fayda var." şeklinde oldu.

 

Amir Ali'nin ise Bakan Selçuk'un karantina günlerini nasıl geçirdiğini merak etmesi üzerine Selçuk, "Karantina günlerini karantinaya girmeyerek geçiriyorum. Bizim millet için, çocuklar için fedakarlık etmemiz lazım. Her zaman zor durumlarda bazı insanların fedakarlık yapması gerekiyor. Bunu yaptığımız için şükrediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 14.05.2020 14:19:04
ETİKETLERcorona  ziya selçuk  normalleşme  uçankuştv