UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜM DÜNYAYA YENİ İNTERNET!

Terör olayları sırasında yaşananlar, internet ve sosyal medya kanalıyla yapılan küfürler, hakaretler, iftira dolu içerikler devri bitiyor! İşte Fransa’da da yeni internet ve sosyal medya kanunu yasalaştı! Türkiye’de de bilindiği gibi internet kanunu 2019’da yasalaşmış ve geçtiğimiz dönemde de lisans verme süreci tamamlanmıştı. Şimdi mecliste özellikle sosyal medya ile ilgili yapılacak ek düzenlemeyle birlikte çok kısa bir süre içinde internet ve sosyal medyada uygulamanın başlaması bekleniyor. Bundan böyle televizyonlar dışında Türkiye’de de internet ve sosyal medya RTÜK gözetiminde olacak ve lisansı olmayan kurumların yayın yapması imkansız hale gelecek. Cezalar sadece şahıslara değil, sosyal medyanın ana platformlarına da uygulanacak.

TÜM DÜNYAYA  YENİ İNTERNET!

Fransa’da bugün yeni yasa ile küfür, ırkçı nefret, din, dil, cinsiyet hedefli hakaret içerikleri 24 saat içerisinde silinecek.

Terör propogandasına yaptırım anında, paylaşım 1 saat içinde silinecek.

Kullanıcı 1 yıl hapis ve 15 bin Euro ceza alacak.

Türkiye’deki yasa da ise şu ana kadar hapis cezası görünmüyor, ancak lisansı olmayan kurumların 1-2 ay içerisinde yayın-paylaşım, video yapmaları da imkansız hale gelecek.

Şahıslar da kendi hayatları dışında herhangi bir paylaşım, yorum, haber vs. yaptıkları anda kanun kapsamının içine girecekler.

Coronavirüs olayı internet ve sosyal medya kanunu hazırlayan Türkiye’nin de içinde olduğu onlarca ülkenin hemen harekete geçmesine neden oldu.

(Not: Bu gelişmelerle birlikte ülkeler genellikle yerli ve milli sosyal medya uygulamalarına yönelecekler. Ancak yine hepsi RTÜK kapsamında ve lisans üzerine kurulu olacak. Bu kanunla beraber artık sosyal medyada, örneğin YouTube’da küfürlü videolar vs. devri bitecek, diğer sosyal medya mecralarında kişisel hakaretler devri kapanacak ve en önemlisi topluma yönelik video hazırlayan mecralar-hesaplar RTÜK’e tabi olacak, RTÜK’ten lisans almak zorunda olacak)

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 13.05.2020 22:38:49
ETİKETLERİNTERNET  SOSYAL MEDYA  YASA