UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİLİM KURULU ÜYESİ: FARKINDA OLMAYAN 400 BİN HASTA VAR!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’de Corona hastası olup bunun farkında olmayan yaklaşık 400 bin kişi bulunduğunu açıkladı. Ceyhan, bu kişilerin bulaştırma riskine karşı bazı meslek gruplarındaki kişilere belirti göstermeseler dahi test yapılması gerektiğini söyledi.

BİLİM KURULU ÜYESİ: FARKINDA OLMAYAN 400 BİN HASTA VAR!

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ceyhan, Twitter’daki paylaşımında, “Ülkemizde virüsü bulaştırabilecek, ancak kendisinde virüs bulunduğunun farkında olmayan 400 bin civarında insan aramızda dolaşıyor” dedi.

AVM’lerin açılması ve bazı ‘normalleşme’ adımlarını değerlendiren Ceyhan şöyle devam etti:

“Bir araya toplanmaların arttığı bu günlerde en azından virüsü bulaştırma riski yüksek olan sağlık personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şoförü, otel çalışanı, satış elemanı gibi meslek sahiplerine, belirti olmasa bile test yapılması ve bulunanlara izolasyon yararlı olur.”

Covid-19 önlemleri nedeniyle kapalı olan AVM’ler ve berber/kuaför dükkanları dün itibariyle açılmaya başlamış, bazı AVM’ler önünde uzun kuyruklar oluştuğu görülmüştü.

Son Güncelleme: 12.05.2020 14:51:42