UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYAYI SARSAN RAPOR ORTAYA ÇIKTI

ABD’de bilim insanları, Kovid-19 hastalığına neden olan yeni tip corona virüs SARS-CoV-2’nin 14 ayrı mutasyonunu keşfetti. 263 binden fazla kişinin ölümüne neden olan, dünyada 3.8 milyonu aşkın insana bulaşan virüsün ‘Spike D614G’ mutasyonunun en hızlı bulaşan ve öldürücü corona virüs olduğu açıklandı

DÜNYAYI SARSAN RAPOR ORTAYA ÇIKTI

ABD’de Los Alamos National Laboratuvarı’ndan uzmanlar, yeni tip corona virüsün evrimleşmiş “ölümcül” bir türünün yayılmaya başladığını açıkladı. Uzmanlar, yayınladıkları raporda, ABD’de virüsün 14 ayrı mutasyonunun keşfedildiğini, bunlardan “Spike D614G” isimli olanın çok daha tehlikeli olduğunu ve bu halinin daha hızlı bulaşmasının yanı sıra, insanların hastalığa ikinci kez yakalanma ihtimalini de artırıyor olabileceğini söyledi.

Bilim insanlarının yaptığı araştırma, 6 bini aşkın corona virüsü genetik verisinin bilgisayarda analizine dayanıyor. Analiz, tekrar tekrar denendi ve her seferinde yeni korona virüsünün daha baskın hale gelmeye başladığı sonucu çıktı.

Spike D614G

Bilim insanları, Spike D614G’nin, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan orijinal suştan çok daha bulaşıcı ve öldürücü olduğu belirterek, insan akciğer hücreleri üzerindeki reseptörlere daha kolay bağlanabildiğini, hatta insan vücudunun virüse geliştirdiği antikorları atlatabileceğini vurguladı. Henüz hakem değerlendirmesinden geçmeden “BioRxiv” adlı internet sitesinde yayınlanan 33 sayfalık rapora göre, corona virüsün bu yeni türü ilk olarak geçen şubat ayında Avrupa’da ortaya çıktı, hızla ABD’nin doğu sahillerine ulaştı ve mart ayı ortalarından bu yana dünyada en yaygın olan corona virüs versiyonu haline geldi.

Bilim insanları, virüsün yüzeyindeki dikensi proteinleri etkileyen “Spike D614G” nedeniyle yapılan aşı ve tedavi çalışmalarının etkili olmayabileceği konusunda da bilim dünyasına uyarıda bulundu. Kapsamlı aşı ve tedavi çalışmalarına katılan bilim insanları Los Ageles Times’a, virüsün her yıl yeni bir aşı gerektiren grip virüsünde olduğu gibi mutasyona uğramamasını umduklarını söyledi

Almanya’da eyaletlerdeki ekonomi bakanları ülke genelinde restoran ve birahanelerin 9 Mayıs’tan başlayarak 22 Mayıs’a kadar ülke genelinde aşamalı olarak açılmasına karar verdi. Kararın Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından da onaylandığı belirtildi. Restoran ve birahanelerin açılması sıkı kurallara bağlandı. İşletmeler açılmadan önce hijyen ve sosyal mesafe koşulları yerine getirilmek zorunda.

Almanya’da salgına karşı ülke genelinde 22 Mart’ta alınan önlemlerin eyaletler arasında koordinasyon sağlanmadan gevşetilmeye başlanması birçok siyasetçi tarafından eleştirilmişti. Berlin Eyaleti’nin Başbakanı Michael Müller, henüz salgının üstesinden gelinmediğini, bu nedenle bazı eyaletlerin şimdiden önlemleri gevşeteceklerini açıklamalarını endişeyle karşıladığını belirtmişti.

 

Son Güncelleme: 7.05.2020 08:08:41
ETİKETLERcoronavirüs  koronavirüs