UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA’YA YAKALANAN 2 AVUKAT YAŞAMINI YİTİRDİ

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgını hukuk camiasını da etkiledi. Türkiye'de, 18 avukatın virüse yakalandığı, 2 avukatın da yaşamını yitirdiği öğrenildi.

CORONA’YA YAKALANAN  2 AVUKAT YAŞAMINI YİTİRDİ

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirüs hastalığı nedeniyle alınan önlemler sosyal hayatı ve iş yaşamını etkiledi.

Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) açıkladığı kararlarla yargılamalar ertelendi, adliyeler ağır ceza suçları ve infaz işlemleri dışında neredeyse boş kaldı. İşte bu ortamdan da en çok etkilenen avukatlar oldu.

Türkiye Barolar Birliği'nden (TBB) alınan bilgilere göre bu süreçte çok sayıda avukat telefon ya da e-mail ile ulaşarak, maddi yardımlar konusunda bilgi istedi.

Bu süreçte TBB'nin anlaşmalı olmadığı hastanelere başvuran 18 avukatta Coronavirüs tespit edildi. Bu avukatlardan 2'si hayatını kaybetti.

AVUKATLARA SOSYAL YARDIM DESTEĞİ

Öte yandan TBB avukatların bu süreçten avukatların en az zarar görmesi amacıyla, mevcut sosyal yardımlardan faydalanmaları için çalışmalar yaptı.

TBB, Coronavirüs salgını nedeniyle avukatların içinde bulunduğu sıkıntıları gidermek amacıyla tüm barolara Adli Yardım Dengeleme Fonu'ndan 7 milyon TL ödeme yaptı. Adli Yardım Dengeleme Fonu'ndan yeni bir ödeme daha yapılacağı da duyuruldu.

Yine avukatlara özel 50 bin TL 3 ay ödemesiz ihtiyaç kredisi kampanyası başlatan TBB, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu üzerinden ise hastanede tedavi gören avukatlara ve ailelerine maddi destek de sağlıyor.

Son Güncelleme: 6.05.2020 13:19:13
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs  avukat