UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ADANA'NIN ÇİLESİ!

Adanalılar “Devlet Bahçeli Köprüsü”nün bitmesini bekliyor. Proje 4 yıldır tamamlanamadı. Devlet Bahçeli’nin temelini attığı köprünün yapımı yarıda kaldı.

ADANA'NIN ÇİLESİ!

Adanalılar “Devlet Bahçeli Köprüsü”nün biteceği günü 4 yıldır bekliyor.

Bunun nedeni ise aşağıda okuyacağınız çok önemli 3 madde;

1-      Adana’daki Seyhan Baraj Gölü Seti artık trafik yükünü çekemiyor. Üniversiteden akademisyenler ve DSİ durumun kritikliğini belirtmesine rağmen Seyhan Baraj Gölü settindeki yoğunluğu azaltacak olan Devlet Bahçeli Köprüsü’nün yapımı tamamlanmıyor. Set ve kapaklarda bozulma olduğu raporlandı, tehlike çanları çalıyor

2-      Şehir hastanesi yolu da bu köprüden geçiyor. Şehir hastanelerinin önemi ve değerinin anlaşıldığı bu günlerde köprünün acilen tamamlanması gerekiyor.

3-      Köprü, 3 büyük ilçeyi (Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir) birbirine bağlayacak. Böylelikle Adana’da ilçeler arası bağlantı sağlanacak.

Kısacası hemen yapılması şart…

Zamanında Valilik tarafından “yapılması gerekli” olarak görülen köprünün yapımını belediye üstelenmişti.

Ardından yerel seçim oldu… Belediye değişti, ancak köprünün aciliyeti duruyor…

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar konuyla ilgili: “Köprünün acil tamamlanması lazım ama şu anda bu köprüyü bitirecek maddi gücümüz yok. Birilerinin bu köprüyü bitirmesi gerekiyor”dedi. Başkan Karalar zamanında köprünün adının “Devlet Bahçeli Köprüsü” olmasına da olumlu yönde destek vermişti.

Yani bu köprü siyaset üstü bir köprü… Adana halkı için çok elzem bir köprü…

Adana’nın simgesi olabilecek bu köprüyü daha önce Antalya, Konya, Bursa’da olduğu gibi ya da en son İstanbul’da, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin yol yapımında olduğu gibi Ulaştırma Bakanlığı el atabilir.

Köprünün temelini de Devlet Bahçeli atmıştı.

Ulaştırma Bakanlığı’nın el atmasıyla, hızla tamamlanabilecek olan bu köprünün temelini atan Devlet Bahçeli’ye sağlığı yerindeyken açılışını da yapmak nasip olur. Çünkü bitmek bilmiyor…

Gidiş – dönüş 3’er şerit, ortasında ise raylı sistem planlanan köprü 1700 metre uzunluğunda olacak.

Ve yukarıda belirttiğimiz 3 kritik meselenin hepsinin çözümü olacak.


Videoyu izlemek için tıklayınız!

Son Güncelleme: 5.05.2020 00:10:54