UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

196 TÜRK İŞÇİYE DÖNÜŞ İZNİ VERİLMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ!

Suudi Arabistan Cidde’de çalışan 196 Türk işçi, çalıştıkları firma kendilerine oturma izni almadığı için ülkede mahsur kaldı. Bir ay önce bir kişinin de hayatını kaybettiği işçiler, Türkiye’ye dönecekleri günü bekliyor.

196 TÜRK İŞÇİYE DÖNÜŞ İZNİ VERİLMEDİĞİ İDDİA EDİLDİ!

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir inşaatta çalışan 196 Türk işçi, iddiaya göre inşaat firması kendilerine oturma izni almayınca cezalı duruma düştü. Firma parası olmadığını belirterek, 1 milyon 700 bin riyal cezayı ödemeyince, 4 Nisan günü kalp krizi geçiren Ordulu bir işçinin cenazesi ile birlikte, 196 Türk vatandaşının ülkeye dönüşüne izin verilmediği iddia edildi.

İşçiler, hem korona virüsü salgını nedeniyle bulundukları ortamdan çıkmak için konsolosluğa isim listesi verdiklerini, şirketin çıkış evraklarını teslim etmediği için Cidde’de kaldıklarını belirti. Türk işçiler ayrıca, kalp krizi geçirdikten sonra hayatını kaybeden Ordulu vatandaşın yaklaşık 1 aydır uygunsuz koşullardaki morgda bekletildiğini iddia ederken, şirket tarafından tehdit edildiklerini, Arap kefil tarafından rehin alındıklarını ve 3 aydır çalıştıkları işin karşılığını da alamadıklarını aktardı.Türk işçiler, yetkililerden yardım beklediklerini de sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsuudi arabistan  işçi  cidde