UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD'NİN DÜŞMANI PEKİN DEĞİL CORONAVİRÜS

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüsün sorumluluğunu Çin'e yüklenmesine ve soruşturma başlatmasına yanıt veren Çin Dışişleri, "Washington, düşmanının Pekin değil koronavirüs olduğunu anlamalı" ifadesini kullandı.

 ABD'NİN DÜŞMANI PEKİN  DEĞİL CORONAVİRÜS

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Şuang, "Kovid-19'un sorumluluğu konusuna gelince, vürüsün tüm insanlığın ortak düşmanı olduğunu daha önce birçok kez dile getirdik. Çin, virüsün taşıyıcısı değil, aksine virüsün mağduru" dedi.

Geng, sağlık alanında yaşanan küresel kriz karşısında uluslararası toplumun birleşmesi ve sorunu birlikte ortadan kaldırması gerektiğinin de altını çizdi.

Trump, önceki gün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, 'Çin'in virüsü bilerek yaydığı' suçlamalarına ilişkin "Çin'e ilişkin çok ciddi soruşturmalar yapıyoruz. Çin'in yaptıklarından mutlu değiliz, gelinen bu noktadan mutlu değiliz. Biz virüsün ilk çıktığı yerde durdurulabileceğini düşünüyoruz. Çin, bunu çok hızlı bir şekilde durdurabilirdi ve bu salgın tüm dünyaya sıçramazdı" demişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERabd  trump  çin  coronavirüs