UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BM TEMSİLCİSİNDEN ÖNEMLİ UYARI: "SURİTYE'DE BEDELİ BÜYÜK OLUR"

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye'de çatışmaların yeni tip corona virüs (covid-19) salgını sırasında devam etmesi durumunda büyük bedeller ödeneceği uyarısında bulundu.

BM TEMSİLCİSİNDEN ÖNEMLİ UYARI: "SURİTYE'DE BEDELİ BÜYÜK OLUR"

BM Güvenlik Konseyini video konferans yoluyla bilgilendiren Pedersen,  ülke genelinde ateşkes çağrısı yaptı.

Suriye'nin genel olarak sakin olduğunu ve kuzey batısında Türkiye ve Rusya arasındaki varılan ateşkes ve düzenlemelerin büyük ölçüde uygulandığını aktaran Pedersen ancak dün Afrin'de 40'tan fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan bir patlama olduğunu,  hem kuzey doğuda hem de kuzey batıda 'endişeli ve kırılgan bir sakinlik' yaşandığını belirtti.

DEAŞ SURİYE'DE YENİDEN ORTAYA ÇIKIYOR      

Suriye'nin güneyindeki güvenlik koşullarının endişe verici olduğuna ve çöl bölgeleriyle doğusunda terör örgütü DEAŞ'ın yeniden ortaya çıktığına işaret eden Pedersen, Humus ve Şam kırsalındaki İsrail hava saldırılarının da endişe verici olduğunu söyledi.

Suriye'de rejim kontrolündeki bölgelerde 42, kuzey doğuda bir koronavirüs vakasının görüldüğünü, kuzey batıda ise vaka bildirilmediğini ifade eden Pedersen, 'Suriye'de savunmasız insanların yeniden yerinden edilmesine neden olacak çatışmaları kaldıramayız. İki ay önce bu dehşete şahit olduk. Bu senaryoyu salgından önce de kaldıramadık, salgın sırasında yaşanırsa  bedeli çok daha büyük olur.' değerlendirmesini yaptı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona  uçankuştv  suriye  covid-19