UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CEMAL KAŞIKÇI'NIN NİŞANLISINDAN PREMIER LİG'E MEKTUP

2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Suudi Arabistan’ın İngiltere Premier Lig’de mücadele eden Newcastle United kulübünü satın almasının engellenmesi için çağrıda bulundu.

CEMAL KAŞIKÇI'NIN NİŞANLISINDAN  PREMIER LİG'E MEKTUP

Cengiz adına Premier Lig yönetimine mektup yollayan avukatlar “İngiliz futbolunda böyle menfur eylemlere karışmış hiç kimseye yer olmamalı” dedi.

'ÖLÜM EMRİNİ PRENS SELMAN VERDİ'

Batılı istihbarat ajansları cinayetin sorumlusunun Veliaht Prens Muhammed bin Selman olduğuna ve Kaşıkçı’nın öldürülme talimatını bizzat kendisinin verdiğine inanıyor.

'SATIŞ ENGELLENMELİ'

Cengiz de Twitter hesabından paylaştığı mektupta, Premier Lig yönetiminden satışın engellenmesi için gereken bütün adımların atılması talebinde bulundu.

Newcastle United'ın 2007’den bu yana sahibi olan Mike Ashley kulübü 2017 yılında satışa çıkardı. Suudilerin teklifinin 300 milyon sterlin değerinde olduğu düşünülüyor.

Uluslararası Af Örgütü de Suudi Arabistan’daki insan hakları ihlalleri nedeniyle olası bir anlaşmanın olumsuz bir karar olacağını söyleyip eleştirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13