UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL'DA KORKUNÇ İHMAL

İstanbul'da özel bir huzurevinde kalan yaşlıları düzenli olarak muayene eden doktor, Coronavirüs’e yakalandı. Doktorun hastalığını huzurevi yönetimine bildirmesinin ardından tüm yaşlılara test yapıldı. Huzurevinde kalan 54 kişinin de test sonucu pozitif çıktı.

İSTANBUL'DA  KORKUNÇ  İHMAL

Türkiye, Çin'in Vuhan kentinde başlayan yeni tip Covid-19 salgını ile etkin bir şekilde mücadele ederken filyasyon ekipleri de bu etkin mücadeleye dahil oluyor. Türkiye'de bugüne kadar 112.261 kişide Covid-19'a rastlanırken filyasyon ekipleri de virüsün kaynağını bulabilmek adına yoğun bir çaba sarf ediyor.

Bir filyasyon uzmanının ise yaptığı çalışma, akılalmaz ihmali gözler önüne serdi. Filyasyon uzmanı, "Huzurevine yaşlıları kontrole giden doktor, 54 yaşlının tamamına Coronavirüs bulaştırdı" dedi.

"54 YAŞLININ TAMAMI POZİTİF"

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre; filyasyon uzmanı, salgın sürecinde şahit olduğu çarpıcı gelişmeleri şöyle anlattı:

"Özel bir bakımevine, yaşlıların rutin kontrolleriniher hafta bir dahiliye uzmanı doktor yapmaktadır. Bu doktorun geçtiğimiz günlerde, ateş, öksürük gibi şikayetleri başlıyor. Covid-19 testi yapılan doktorun test sonucu pozitif çıkıyor. Doktor huzurevini arayıp durum hakkında bilgi veriyor. Huzurevi de endişeye kapılarak İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne durumu aktarıyor. Sağlık şikayeti olan dokuz kişiden sekizine test yapılırken, bu kişilerin sonuçları pozitif çıkıyor. Bunun üzerine huzurevindeki tüm yaşlılar ile çalışanlara test yapılmasına karar veriliyor. Özel huzurevinde toplam 54 yaşlının tamamının test sonucu pozitif çıkıyor. Test sonuçları pozitif çıkan yaşlılar tedavi için İstanbul'daki farklı hastanelere sevk ediliyor. En son görev için gittiğimiz bir kamu hastanesinde özel bakımevindeki üç yaşlı hastanın taburcu edileceği konuşuluyordu. Huzurevi şu an kapalı olduğundan yaşlıların durumu ne oldu, bilmiyoruz. Ayrıca söz konusu yaşlı bakımevinde Covid-19'a karşı tedbirli davranan ve sıkı korunan çalışanlarda bile virüs tespit edildi."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs